Звезда боља од Спартака

91

Серију од 20 утакмица без пораза фудбалери Црвене звезде наставили су и у дуелу са суботичким Спартаком. Након тријумфа у ревијалном мечу против истоименог клуба из Москве, црвено-бели савладали су и голубове

Тренер Божовић на клупи је за овај сусрет оставио Боћија, док због повреда и даље не може да рачуна на Руиза и Анђелковића. Меч на највећем српском стадиону отворен је већ у другом минуту голом Вујаклије. Снажни нападач у свом првом наступу у улози стартера засвирао је виолину. Петковић је прошао по левој страни, проиграо Плавшића који је изблокиран, међутим „отпадак“ је снажно у мрежу закуцао нападач Црвене звезде.

Прво полувреме није обиловало узбуђењима иако је рани погодак наговештавао могућност таквог сценарија. Гости су и поред резултатског заостатка чекали своју шансу из контранапада, али су Луковић и Фримпонг добро уштоповали Мудринског.

На другој страни играчи српског шампиона покушавали су до другог гола да дођу ударцима са дистанце. Најближи голу били су Канга чија је лопта прошла тик поред стативе и Милић који је ухватио волеј који је завршио преко пречке. Било је још неколико потенцијално опасних акција углавном по десној страни али фалила је завршница.

Наставак утакмице није наговештавао другачији развој догађаја на терену. Црвена Звезда је у првих десет минута другог полувремена чврсто командовала средином терена преко Доналда, Канге и Ле Талека. Ипак, тренутак деконцентрације одбране домаћих гости су казнили у 55. минуту преко Ивановића који је одлично реаговао на асистенцију Мудринског. Питање је у ком правцу би отишла утакмица да Вујаклија није још једном показао своје голгетерске способности. Само четири минута након изједначења, офанзивац црвено-белих поново се одлично снашао пред голом Остојића и пас Канге претворио у ново вођство свог тима.

За разлику од првог дела у коме су Луковић и другови спустили гас после резултатске предности до краја утакмице тим из Љутице Богдана одлучио је да брани предност нападом. Могао је Боаћи који је заменио двоструког стрелца Вујаклију да се такође упише у стрелце, али и њему, као Канги, Плавшићу, Милијашу, Милићу и Ле Талеку фалило је концентрације и среће пред голом Спартака. Гости након поравнања нису створили ниједну озбиљну ситуацију на противничкој половини терена. Покушао је Андреј Чернишов увођењем још једног бившег нападача Црвене звезде, Милана Пуровића нешто да промени, али до краја сусрета није било промене резултата.

Био је ово 21. сусрет заредом у коме црвено-бели нису поражени. Забележили су 18 победа и три ремија од којих је један био управо остварен у Суботици против данашњег ривала.

На данашњем мечу треба споменути, Ненад Милијаш је одиграо свој 200 меч у најдражем дресу, а на листи најмлађих дебитаната у богатој историји клуба од данас ће стајати место Ивана Илића. Овај момак који има 16 година и 15 дана одиграо је тек неколико секунди у зауставном времену, што му је омогућило да претекне Милка Ђуровског, Дејана Станковића и Филипа Јанковића.

После паузе због обавеза националних тимова следи гушћи распоред. Већ у среду у оквиру четвртфинала Купа Црвена звезда дочекује Младост из Лучана, док је за викенд заказан нови меч у оквиру шампиона Србије, против Рада на Бањици.

Црвена звезда – Спартак 2:1 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 3.202. Судија: Дејан Сантрач (Павлиш). Стрелци: Вујаклија у 2′ и 58′ за Црвену звезду, а Ивановић у 54′ за Спартак.

Црвена звезда: Манојловић,Петковић, Фримпонг, Луковић, Ристић, Доналд, Ле Талек, Канга, Плавшић, Милић, Вујаклија.
Резерве: Супић, Милијаш, Полетановић, И. Илић, Аџић, Сикимић, Боаћи.

Спартак: Остојић, Пантић, Николић, Крефл, Ћаласан, Радовановић, Стојковић, Торбица, Јововић, Ивановић, Мудрински.
Резерве: Јовић, Гајић, Керкез, Стаменковић, Савковић, Пуровић, Радовановић.

Претходни текстТрећи меч полуфинала АБА лиге у Железнику
Следећи текстБожовић: Најважније да смо освојили нова три бода