Радоњић: Борили смо се максимално

48

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису успели да направе ново чудо. Стали су на корак до њега, а општи је утисак да је за тај корак фалила фортуна. Црвено-бели су и у овом мечу показали фанатичну борбеност, поготово ако се узме у обзир одсуство Стефана Јовића.

Меч који је трајао 45 минута пресудио је један шут Јоргоса Принтезиса. Након свега црвено-бели имају за чим да жале, али и много више разлога да буду поносни. Олимпијакос, евролигашки гигант, морао је да уложи и последњи атом снаге да би савладао неустрашиву Звезду.

Иако видно исцрпљен нако напорног меча Дејан Радоњић је смогао снаге да са новинарима подели своје виђење утакмице.

Видели сте на старту да је Олимпијакос дошао јако мотивисан, спреман да свим својим квалитетима дође до победе. Чврстом игром на старту успели су да нас уведу у грешке у неким елементима игре и на тај начин градили резултат. Играли смо добро у одбрани, али из грешака смо примали лагане поене. У другом делу смо дошли до наше игре и узвратили Олимпијакосу чврстом игром и одиграли мало паметније у нападу. Направили смо добар моментум, стигли предност и остварили. Али екипа таквог квалитета знала је да се врати у игру и на крају се ушло у продужетак. Ту је могло са неким бољим и паметнијим решењима да стигнемо до поена, а исто тако су могли и они. На крају су они ипак били бољи и однели победу – на кратко је застао Радоњић, а потом додао:

Огромна потрошња за нас у овом нашем ритму и у овим измењеним ротацијама, о чему дугом причам. Могу да замислим само како ћемо изгледати прекосутра, тј. видећу и сам. Али, није само то, после тога има још доста тога, полуфинални меч АБА лиге чија је важност изузетна. Борили смо се максималано, нисмо успели да савладамо Олимпијакос, следећи пут ћемо можда успети – закључио је тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић.

Претходни текстЗвезди срећа окренула леђа
Следећи текстСтефана Пакић најбоља одбојкашица школског првенства Србије