Звезда лако до нова три бода

61

Фудбалери Црвене звезде наставили су серију победа, и можда и лакше него што се очекивало освојили три нова бода на гостовању у Бачкој Паланци.

У првом делу игре Црвена звезда је погађала, Црвена звезда је и промашивала, док Бачка није успела озбиљно нда запрети голу Филипа Манојловића. Већ у петом минуту након доброг потеза Канге који је пребацио целу одбрану Бачке, лопте се докопао Ричмонд Боаћи и рутински затресао мрежу са осам метара. Наш нападач је неколико минута касније могао да постигне и други гол, али, иако из непосредне близине, није успео боље да реагује главом након доста брзе лопте. Ако тада није могао боље да реагује, без сумње јесте могао средином првог полувремена када је добио одличну лопту са десног бока од Марка Петковића, али је успео да промаши читав гол!

Упркос промашајима, играчи Црвене звезде нису дозволили да се унервозе. Наставили су да притискају домаћина и да стварају прилике, али се у тим моментима разиграо голман Бачке Коновалов који је редом бранио зицере Ле Талеку, Анђелковићу и Петковићу. Међутим, у 38. минуту чак ни сјајни Коновалов није могао да спречи Боаћија да након нове асистенције Канге поново затресе мрежу. Боаћи је искористио добру лопту, нациљао „малу мрежу“ са супротне стране и погодио.

И наставак утакмице почео је бурно. Већ у 51. минуту, Клисура је направио прекршај у свом казненом простору, а уједно зарадио и други жути картон па је Црвена звезда од тог тренутка играла са играчем више. Пенал је извео Мичел Доналд, али није успео да постигне гол јер се испречила статива.

Од тренутка када је остала са играчем мање на терену, екипа Бачке као да се предала. Значајно је опао темпо утакмице, а да је она резултатски већ завршена било је јасно у 65. минуту када је Мацановић, револтиран након што му је досуђен фаул у нападу, бурно реаговао и зарадио други жути картон. Шеф стручног штаба Црвене звезде Миодраг Божовић шансу је пружио и Ненаду Милијашу, Немањи Милићу и Луки Аџићу. Коновалов је сјајно реаговао у 68. минуту када је Петковић веома снажно шутирао, али захваљујући голману Бачке није успео да и на другој утакмици заредом затресе мрежу.

До краја утакмице није било много прилика за гол, упркос бројчаној предности Црвене звезде. Обе екипе желеле су да се утакмица што пре заврши како не би било евентуалних повреда. Но, тек у 90. минуту Бачка је преко Луковића имала своју прву прилику, али је Манојловић био „будан“ упркос томе што није имао много посла. Када већ Бачка није успела да постигне гол, Звезда јесте, само минут касније. Анђелковић је добро шутирао са ивице казненог простора, Коновалов успео да у паду, ногом одбрани и одбије лопту у вис, а маестрално ју је дочекао Лука Аџић који је атрактивно, маказицама, успео да постави коначан резултат утакмице.

Црвена звезда је тако направила добру увертиру пред наредно коло у којем, за свој 72. рођендан, дочекује највећег ривала.

Бачка – Црвена звезда 0:3 (0:2)
Стадион: Бачке. Гледалаца: 1.500. Судија: Милан Илић (Ћуприја). Стрелци: Боаћи у 5′ и 38′, Аџић у 91′.
Бачка: Коновалов, Николић, Видовић, Илић, Клисура, Балабановић, Луковић, Макарић, Степановић, Мацановић, Чековић.
Резерве: Јеврић, Бошковић, Варга, Тривуновић, Ивковић, Бисмарк, Зечевић.
Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Луковић, Фримпонг, Анђелковић, Доналд, Ле Талек, Канга, Руиз, Плавшић, Боаћи.
Резерве: Супић, Милијаш, Полетановић, Срнић, Аџић, Милић, Сикимић.

Претходни текстМилица Николић пета на ГС у Дизелдорфу
Следећи текстБожовић: Морамо паметније