Звезда распуцана против Зирке, хет-трик Боаћија

55

Фудбалери Црвене звезде су након одличне и ефикасне игре савладали украјинског прволигаша Зирку.

Тренер црвено-белих Миодраг Божовић одлучио је да ову утакмицу почне са истуреним Боаћијем, односно Плавшићем и Руизом који су нападали по боковима, док је иза њих био Гелор Канга. Оваква поставка Црвене звезде показала се као добра, јер су црвено-бели одиграли веома ефикасно прво полувреме.

Већ у седмом минуту, након добре асистенције Срђана Плавшића, Ричмонд Боаћи је смирено шутирао по земљи и погодио „малу мрежу“. Звезда је у потпуности контролисала игру, а оно што радује је да је велики број шанси успела и да материјализује. У 22. минуту, након још једног продора одличног Душана Анђелковића, Боаћи је шутирао али му је овога пута голман Зирке одбранио. Ипак, лопта је стигла до Плавшића који је шутирао и успео да затресе мрежу.

У 33′ минуту, прорадила је веза Канга – Плавшић. Био је то брз контра напад Црвене звезде, Канга је послао одличну снажну лопту ка Плавшићу у простор, а наш брзоноги фудбалер спретно матирао голмана Зирке по други пут. Феноменалну партију у првом полувремену Срђан Плавшић је крунисао још једном асистенцијом, и то у последњим секундама првог дела игре. Одлично је Плавшић центрирао на ивицу петерца, а тамо је спреман био поново Ричмонд Боаћи који је постигао свој други гол на мечу.

Истих 11 фудбалера започело је и друго полувреме. Међутим, наши фудбали као да су се мало опустили у наставку, и одмах били кажњени. Манојловић је најпре одбранио зицер; у зачетку нове акције, Канга је погрешио, а Украјинци су то казнили и затресли мрежу. Но, на нови гол Црвене звезде није се дуго чекало. Звезда је преотела лопту после пресинга, до ње је дошао Боаћи који је најпре преварио једног фудбалера, а потом и постигао свој трећи гол на овој утакмици.

У игру су током другог полувремена ушли и Ненад Милијаш, Немања Милић и Милан Павков. У 79′ минуту, коначан резултат утакмице поставио је Немања Милић. Након центаршута Анђелковића, Милић је био на правом месту, и успео је да и ову партију крунише поготком.

Следећу проверу Црвена звезда има у суботу, 11. фебруара, а противник је Волгар.

Црвена звезда – Зирка 6:2 (4:1)
Стадион: У Пафосу. Судија: Артем Беседин. Стрелци: Боаћи у 7′, 45′ и 58′, Плавшић у 22′ и 33′, Милић 79′
Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Луковић, Фримпонг, Анђелковић, Доналд, Ле Талек, Канга, Плавшић, Руиз, Боаћи.
Резерве: Станковић, Рендулић, Милошевић, Милијаш, Милић, Срнић, Павков.
Зирка: Лопка, Полеменко, Киснеренко, Фатиејев, Батина, Лупашко, Загалски, Чушков, Шедри, Перин, Ситано.
Резерве: Солдатенко, Аверианов, Друшлиук, Бруно, Зјуков, Збун, Попов, Акуменко, Маткобожник, Виклијак.

Претходни текстОдржан састанак са представницима женских клубова Црвене звезде
Следећи текстПлавшић: „Наместио“ сам се