Представљена појачања

102

ФК Црвена звезда је у уторак, 10. јануара, у Медија центру стадиона „Рајко Митић“ представила чак четворицу нових играча.

Нови Звездини фудбалери изнели су своје прве утиске пред новинарима, а претходно их је представио спортски директор клуба Блажа Раосављевић.

Данас представљамо четворицу нових фудбалера. У питању су Милан Павков, рођен 9. фебруара 1994. године који долази из Радничког из Ниша. Потом Немања Милић који долази из суботичког Спартака, а рођен је 25. маја 1990 године. Милан Сенић, долази из Бајера из Леверкузена, млад играч који је велика перспектива, и њега ћемо сачекати, као и све младе играче. И на крају, Срђан Вујаклија, који долази из Борца из Чачка, рођен 23. марта 1988. године. Ради се о играчима које смо пратили и који ће подићи квалитет наше игре – рекао је Раосављевић.

Срђан Вујаклија је потписао двогодишњи уговор са нашим клубом.

Имам 28 година, долазим из Ветерника. Захвалио бих се управи клуба и шефу стручног штаба што имају поверења у мене. Одувек ми је био сан да дођем у Звезду. У месту из којег долазим скоро сви навијају за Звезду, самим тим сам и ја навијач Црвене звезде откад знам за себе, и биће ми част и привилегија да помогнем Звезди у одбрани шампионске титуле, а надам се и освајању купа. Наставићу да свирам виолину, надам се да ће се свидети и навијачима. Свирање је поклон мојој жени, да није ње не знам шта бих, она ми је велика подршка. За фудбалера је и пауза од три недеље велика пауза, а камоли вишемесечна пауза. Ипак, нисам седео скрштених руку, напорно сам радио, и ужелео сам се фудбала и једва чекам да почнемо. Биће интересантно изборити се за место у тиму, ја бих лично волео да се шеф одлучи да играмо са два нападача, али шта буде – биће – рекао је Вујаклија.

Милан Павков је у Црвену звезду стигао из Радничког из Ниша, а потписао је уговор на две и по године, са опцијом продужења на још годину дана.

Имам 22 године, рођен сам у Новом Саду. Част ми је што сам у највећем клубу, клубу са таквом традицијом и историјом, и надам се да ћу оправдати поверење струке. Играм централног нападача, по боку нисам никада играо. Нисам знао да ме Звезда прати, и веома сам задовољан ако је гол који сам постигао против мог садашњег клуба допринео овом трансферу. Конкуренција у тиму је увек здрава, и она те подстиче да још више радиш и напредујеш – рекао је Павков.

Из Немачке је у Црвену звезду стигао Милан Сенић који ће члан нашег клуба бити наредне четири и по године.

Долазим из Бајера из Леверкузена у којем сам провео седам година. Рођен сам у Сегедину, и знам да сам дошао у клуб који има најбоље навијаче. Од малих ногу навијам за Звезду и много сам срећан што сам овде. Чуо сам како ме је директор најавио, Роналдо ми јесте идол, али далеко сам од тог нивоа. Ипак, показаћу шта могу. Имао сам још неке понуде, али када сам чуо да ме Звезда жели, знао сам да ћу доћи овде у Србију. Целог живота имам жељу да заиграм овде. Од Звездиних играча познајем Стојановића и Вићића јер сам са њима играо у репрезентацији. Највише играм крило, а сматрам да највише могу да пружим на позицији левог крила – речи су Сенића.

Четврти играч који је представљен је Немања Милић, који је са Звездом потписао уговор на три и по године.

Рођен сам у Сомбору 1990. године, и велико ми је задовољство и част што седим овде данас и што ћу носити дрес Црвене звезде. То ће бити велики корак за мене и за моју каријеру. Надам се да ћу се добро уклопити у екипу, да ћу се наметнути стручном штабу, а време и терен ће све показати. До сада сам играо централног и крилног нападача, а у последње време сам више играо крилног нападача и добро сам играо, па можда не би требало мењати – рекао је Милић.

Нови Звездини играчи отпутоваће са екипом на прву фазу припрема у Словенију у среду, 11. јануара.

Претходни текстРадоњић: Пуно осцилација, али најбитнија је победа
Следећи текстМосковски Спартак гост Звезде 25. марта