Радоњић: Покушали смо све

80

Тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић истакао је након утакмице против Жалгириса да су црвено-бели надиграни у превише елемената да би славили у једном евролигашком мечу.

Кошаркаши Црвене звезде мтс након десет утакмица Евролиге имају скор 4-6. Црвено-бели нису успели да забележе пету победу јер је у дворани “Александар Николић“ Жалгирис био бољи. Повреда Луке Митровића и брзих пет личних грешака Марка Симоновића додатно су направили проблем Дејану Радоњићу са ротацијом високих играча. То је посебно било осетно у завршници меча када је Жалгирис надскочио црвено-беле. Ипак, тренер Радоњић није тражио изговоре, већ је честитао Литванцима.

Пре свега честитке Жалгирису на потпуно заслуженој победи. Жалгирис је почео меч боље од нас и имали су расположеног играча споља који је направио предност. Сустигли смо их у другој четвртини, а у трећој успели и да стекнемо предност. Последњи период донео је изједначену игру до резултата 70:69. У наставку смо промашили превише слободних бацања, а они су то искористили. Било је превише елемената у којима су нас надиграли. Превише за ниво Евролиге који захтева више – рекао је Радоњић који је потом додао:

Ово је била најтежа утакмица од почетка Евролиге. Можда неком не изгледа, али знамо шта радимо и знамо шта нам је био циљ. Присуствујем тренинзима и због тога могу да кажем да јесте била најтежа – рекао је тренер црвено-белих.

Радоњић ни овог пута није желео да прича о индивидуалном учинку играча.

Не гледамо индивидуалне карактерстике у нашој игри јер се у овој Звезди то најмање гледа. Имали смо много елемената који су утицали на пораз. Прибојавали смо се да појединци не уђу у проблем са личним грешака, али то се на крају догодило. Причало се много да ће систем такмичења утицати на разне начине. Покушали смо све да бисмо победили у овом мечу, али нисмо успели – истакао је Радоњић.

Тренер Звезде је упитан да ли је на пораз утицао умор Огњена Кузмића и Милка Бјелице.

Мислим да краћа ротација није утицала на то да нас Жалгирис надскочи. Било је утакмица када смо имали и ми више скокова у истом саставу. Мислим да није то био разлог. Пробали смо данас и да играмо са два центра – рекао је Радоњић, а прича о појачању се сама наметнула:

Сматрам да ако можемо да доведемо појачање, али не да доведемо било кога. Превише смо добри били на почетку сезоне да бисмо довели било кога. Ако будемо морали у неком тренутку да реагујемо, ако буду истицали рокови па да се на неки начин спашавамо, онда ћемо вероватно другачије размишљати.

На крају, упитан је о учинку Нејта Волтерса који је заиста блистао.

Нисам задовољан ниједним играчем када изгубимо утакмицу. Када победимо, свима сам задовољан – закључио је Радоњић.

Претходни текстЖалгирис бољи од Звезде
Следећи текстЗвезда ТВ – Сликање за календар