Божовић пред Младост

75

У оквиру ванредног 18. кола Суперлиге Србије фудбалери Црвене звезде угостиће Младост из Лучана. Утакмица се игра на стадиону „Рајко Митић“ у четвртак, 1. новембра, од 18 часова.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Миодраг Божовић говорио је о својим очекивањима пред овај дуел.

Младост је екипа која је у доброј форми, у последње време бележе углавном победе, имају доста искусних играча и тренера који сигурно најбоље познаје домаћу лигу и који зна да игра на резултат. Због свега тога нам неће бити лако. Младост има неколико врло брзих и непредвидивих играча као што су Радивојевић, Јовановић, Одита и Бојовић који се често уписује у листу стрелаца у последње време. Мораћемо доста да се потрудимо како бисмо победили, али надам се да ћемо забележити нова три бода и полако привести крају ово првенство које се одужило – рекао је Миодраг Божовић.

У последњих пет кола Звезда је до победе долазила головима у другом полувремену.

Немамо среће да отворимо утакмицу брзо. Имали смо и у Милановцу неколико ситуација где је требало боље да одреагујемо и постегнемо гол много раније. Било би добро да се то овај пут промени, али није битно када ћемо дати гол, већ само да на крају изађемо као победници.

Утакмица између Црвене звезде и Младости је једина у оквиру 18. кола која се не игра у среду.

Заиста не знам да ли је тренер Младости обавештен о промени термина тако да то не могу да коментаришем. Меч је померен за 18 сати зато што се, по мом мишљењу, Маракана пуни навијачима који долазе из унутрашњости. Пошто је радни дан и требаће им времена добро је што утакмица почиње у поподневним часовима.

Искусни стратег има доста проблема са повредама играча.

Руиз је повређен, али мислим да га то неће много временски удаљити од екипе. О Канги немам никакве вести, понекад на Инастаграму видим где се налази и то је све. Рендулић је оперисао менискус, а Луковићу је и даље повређена рука. У суштини, неко је повређен, а неко увређен. Имамо доста играча и поред свих кадровских проблема верујем да ћемо ово издржати до краја. Сада форсирамо млађе играче и надам се да ће све бити како треба.

Божовић је говорио и о тренутном тандему у шпицу.

Сикимића сам тренирао у Амкару још пре седам или осам година и одлично знам шта он може. Није доведен овде да буде први шпиц, већ да обавља задатке другог типа и улази са клупе када јуримо резултат, када играмо са екипама где можемо да имамо центаршутеве и где његова игра главом долази до изражаја. Он је велики професионалац, све време је тренирао феноменално и све се у животу враћа. Онако како радите, тако вам се и враћа. Сикимићу се сад све враћа. Орландић такође одлично тренира и много је напредовао у последње време. Мало су га поремитиле повреде, али показује да има добар осећај за гол и углавном на свим утакмица на којима добије шансу затресе противничку мрежу.

Новинаре је занимало и какав статус у екипи имају Виеира и Моуче.

Када год се пише о Звезди тражи се нека негативна ствар, врло ретко новинари желе да напишу нешто лепо. Углавном се сви питају где су поједини играчи. У протоколу има места за 18 фудбалера, неко тренира више, неко мање и шансу добијају они који су најзаслужнији за добре резултате и најпрофесионалнији. На Хуга нисам љут, мислим да је он љут сам на себе и да сам себи прави проблем, никоме другом. Чини ми се да он у глави више није у Звезди, нити уопште у Србији. Жао ми је што је дошло до овакве ситуације јер он је требало ове године да буде један од наших најбољих играча и да самом себи трасира пут ка неком још већем клубу у Европи. Не знам како бих прокоментарисао то што је Моуче за време утакмице са Металцем био у Хрватској на тениском мечу Аргентинске репрезентације, његово понашање није у реду. И да је отишао, могао је бар тиме да се не хвали. Почиње све више да личи на ситуацију коју смо имали са Паркером, и он се јављао са Инстаграма. Данас је такво време, ко год негде оде објави слику на друштвеним мрежама, ако једе нешто добро слика шта је јео. Имају психолози дефиницију тих ствари што људи воле да се сликају и показују себе. Ја бих најрадије све своје слике спалио, подсећају ме на то како сам некад био леп – у шаљивом тону завршио је Миодраг Божовић.

Претходни текстРендулић оперисан, следи опоравак
Следећи текстБожовић о Звездиним омладинцима