Звездин преокрет у трилер завршници

74

Након преокрета у последњим минутима утакмице и гола Звездиног детета Луке Аџића, Црвена звезда је стигла до нове победе у Суперлиги!

Од првог звиждука судије Анђеловског црвено-бели су наметнули иницијативу и помало изненадили домаћина. Висок пресинг, потом и брза предаја лопте, донели су нашој екипи неколико озбиљних напада и прилика за гол. У првом нападу је Анђелковић шутирао након успешног дриблинга, Белић је одбранио, а Срнић није успео да шутне у небрањену мрежу. Често је претио и Доналд ударцима са дистанце, сваки пут снажно, али ниједном није успео да погоди оквир гола. Први проблем за Звезду јавио се у 21. минуту – капитен на овој утакмици Михаило Ристић пожалио се на повреду, те га је заменио млади Урош Рачић.

Имала је Звезда своје прилике, али имао их је и Металац. Међутим, један човек је господарио у нашој одбрани, а то је млади Филип Манојловић који је у неколико наврата успешно заустављао нимало наивне покушаје фудбалера у плавим дресовима. Најбољу прилику за Звезду пропустио је Сикимић у 25. минуту. Лопта се након одбитка докотрљала до нашег нападача, међутим Сикимић је са 14 метара шутирао поред стативе. Треба истаћи да је млади Рачић показао одважност и у неколико наврата шутирао, али ни он није био довољно прецизан.

У другом делу игре виђено је нешо мање узбуђења, иако се очекивало да ће Црвена звезда кренути још снажније и одлучније. Ипак, како је време пролазило, Металац је све више контролисао дешавања на терену, а Звездини напади су или завршавани надомак казненог простора, или недовољно опасним шутевима ка голу данас одличног Белића. У 67. минуту – шок за навијаче на стадиону у горњем Милановцу који је већински био испуњен навијачима Црвене звезде. Након мање гужве у нашем шеснаестерцу, Панић се најбоље снашао и довео Металац у вођство. Ни након тога Звезда није успевала да упути озбиљан ударац ка голу, иако је стварала шансе. Најближи томе били су Полетановић и Орландић, који је заменио Сикимића. Такође, Звездин тренер је шансу у финишу утакмице пружио младом Луки Аџићу.

То се испоставило као прави потез. За свега 60 секунди, Црвена звезда је успела да преокрене утакмицу! Најпре у 88. минуту после центаршута Ле Талека са десне стране, Орландић је из непсредне близине успео да затресе мрежу. Кренула је Црвена звезда на све или ништа, одмах напада погубљеног домаћина и већ у наредном нападу Доналд је центрирао, Белић скренуо лопту на коју је натрчао млади Аџић, и погодио! Какав деби у Суперлиги, какав прокрет за вредна три бода!

Металац – Црвена звезда 1:2 (0:0)
Стадион: Металца. Гледалаца: 5.000. Судија: Новица Анђеловски. Стрелци: Панић у 67′ за Металац, а Орландић у 88′ и Аџић у 89′ за Црвену звезду.

Металац: Белић, Никодијевић, Симовић, Оташевић, Бондаренко, Панић, Мијић, Стојковић, Валберто, Стојановић, Младеновић.
Резерве: Радић, Ивановић, Допуђ, Ровчанин, Чумић, Павловић, Јовановић.

Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Фибел, Ле Талек, Анђелковић, Доналд, Полетановић, Плавшић, Ристић, Срнић, Сикимић.
Резерве: Супић, Цветковић, Стојановић, Рачић, Ан. Луковић, Аџић, Орландић.

Претходни текстПосета Сајму спорта, потписан споразум са Факултетом за спорт
Следећи текстБожовић: Наша најбоља утакмица