Звезди бод у Панчеву

90

Одбојкашице Црвене звезде доживеле су и други пораз у Суперлиги Србије, пошто су у 2. колу изгубиле од Динама у Панчеву резултатом 3:2, по сетовима 12:25, 25:23, 14:25, 25:20, 15:13.

Иако су наше одбојкашице водиле са 1:2 у сетовима, Динамо је преокренуо резултат и узбудљивој завршници освојио два бода.

Црвено-беле су ушле у меч веома мотивисано, жељне да анулирају пораз из првог кола. Силовит старт нашој екипи је донео предност од 1:5 у првом сету. Врло брзо Звезда је повела са 2:8, а потом и 4:11. Изабранице Мирјане Мусулин су преко Катарине Чанак и грешкама домаћих везале нова три поена и натерала тренера Динама Александра Владисављева да затражи други тајм аут. Бојана Миленковић је поеном из напада, а онда и блоком Звезди донела двоцифрену предност (8:18). Бројним изменама Владисављев је покушао да поремети игру нашег тима, али је сервис Миленковићеве и одлична игра на мрежи донела Звезди вођсто у сетовима – 12:25.

Други сет је био веома узбудљив. Наше одбојкашице су на почетку овог периода игре доста грешиле, што је Панчевкама донело вођство од 8:5. Дошло је до промене на позицији техничара у нашем тиму, ушла је Ана Јакшић уместо Кристине Ђурић. Звезда је држала резултатски прикључак све до 11:9, када је Динамо серијом од 6:1 стигао до седам поена вишка. Мусулин је покушала тајм аутима и изменом Стијепић/Букилић да поремети сервис Спремо и то је успела тек после другог тајм аута. Динамо је чувао стечено вођство. Букилић се вратила у игру, а домаће су водиле са 22:14. Ипак, црвено-беле се нису предавале. Грешкама ривала, а онда и добрим сервисима Миленковићеве сустижу доомаће (23:21). Међутим, нису имале снаге за потпуни преокрет, па је Динамо изједначио – 25:23.

Трећи сет је у потпуности припао Звездиним дамама. Поново је одлична на сервису била Бојана Миленковић, а Звезда је са шест поена у низу повела 2:7. Нова серија црвено-белих уследила је када је на сервис линију стала Вања Букилић, када су домаће много грешиле, и Звезда је дошла до двоцифреног вођства (4:14). Владисављев је доста мењао, али то није донело резултата. Звезда је одржавала своје вођсто и поново је повела – 14:25.

Наше одбојкашице су добро започеле четврти сет. Повеле са 1:4, али их је Динамо одмах сустигао. Екипе су се смењивале у вођству све док Панчевке нису везале три поена и повеле 10:7. Звезда је преко Николине Лукић и Вање Букилић изједначила (16:16), а онда и блоком Ане Јакшић повела. Међутим, одбојкашице Динама везују пет поена и долазе до убедљивог вођства у завршници сета (21:17). Грешкама ривала Звезда је пришла на два поена, али су домаће поново нанизале три поена и изједначиле – 25:20.

Лоше је по наше девојке почео одлучујући део меча. Динамо је играо врло добро, а црвено-беле су доста грешиле, па су домаће стигле до 8:2. Било је врло тешко вратити се у игру, а блокови Катарине Чанак вратиле су веру нашим одбојкашицама (9:5). Ипак, Звезда до саме завршнице није успела да угрози вођство Панчевки, које долазе до четири везане меч лопте. Црвено-беле су три неутралисале, али не и четврту, па је Динамо славио са 15:13.

Најефикаснија у редовима нашег тима била је Бојана Миленковић са 20 освојених поена, док је Николина Лукић освојила 19 поена, а Катарина Чанак 13.

У трећем колу Суперлиге Црвена звезда наредног викенда дочекује Железничар из Лајковца.

ДИНАМО – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:2 (12:25, 25:23, 14:25, 25:20, 15:13)
Панчево – Дворана: ХС „Стрелиште“. Судије: Радовановић и Јовановић. Трајање меча: 106 минута.
ДИНАМО: Ашћерић 5, Ђурђевић (либеро), Лазић 13, Миловановић 2, Владисављев (либеро), Трајковић 1, Петковић, Симић, Коцић 15, Спремо 3, Марковић 5, Јовановић 1. Тренер: Александар Владисављев.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чанак 13, Јакшић 3, Ђурић 3, Вукомановић (либеро), Радмиловић 7, Миленковић 20, Букилић 13, Стијепић 2, Лукић 19. Нису играле: Видојевић, Јејић и Ашоња. Тренер: Мирјана Мусулин.

Претходни текстАнђелковић: Верујемо у свој квалитет
Следећи текстПрви пораз у сезони у Панчеву