Божовић о важности меча са Металцем

116

Између два велика европска мегдана наши фудбалери ће покушати да остваре прву победу у домаћем шампионату. Меч другог кола Суперлиге Србије игра се у петак, 29. јула, на стадиону „Рајко Митић“ од 20 часова.

Шеф стручног штаба Миодраг Божовић истакао је да екипа тренутно размишља само о утакмици са Металцем.

Тешка утакмица је пред нама, искуство из прошле сезоне када смо на Маракани једва савладали Металац голом у 80. минуту говори у прилог томе. Вероватно ће слично бити и сутра. Екипа им је доста измењена, победили су Борац у првом колу и направили добру атмосферу у тиму. Довели су добре стране играче, пре свега мислим на штопера Бондаренка, Митровића из Хрватске. Мијић им је можда и најбољи играч. Без намере да иког увредим Звезда на Маракани увек зависи од себе. Размишљамо само о својој игри и надам се да ћемо сутра да успемо да освојимо три бода – рекао је Миодраг Божовић.

На сутрашњој утакмици шансу ће добити играчи који су пропустили прошли меч.

Променићемо екипу у односу на Лудогорец, зависиће од тога ко се како осећа. Нисмо размишљали да одложимо утакмицу, морамо да се навикавамо на овакав темпо. Имамо више од 20 играча које смо довели зато што смо се надали да ћемо доћи у ситуацију да играмо на три фронта. Сутра ће на терену бити љубимци јавности, Плавшић и Петковић, пошто се стално помиње зашто их нема. Сви су играчи Црвене звезде, играју они за које се ја определим. Трудим се да будем поштен јер онај ко игра и тренира како треба увек ће имати место. Хуго није у форми у каквој је био кад је дошао у Звезду. Можда се осећа запостављено, али такав је спорт. У фудбалу нема минулог рада, сваког занима само следећа утакмица.

Иако је у фокусу утакмица са Металцем, неизбежна тема у медијима је и реванш против Лудогореца.

Објективно вероватно је свима у глави још увек утакмица против Лудогореца, али треба што пре да је заборавимо. Тешко је припремати екипу у једној недељи и за домаће првенство и за европске утакмице, али морамо да се навикавамо. Најважније нам је да победимо Металац. Већ се пише о противнику у четвртом колу, а још ни треће нисмо прошли. Медији су, као и до сада, врло негативни. Готово да не постоји текст после наше утакмице који не почиње речима „Звезда је била близу катастрофе“. Очигледно они желе да до катастрофе и дође, али, надам се да им нећемо то задовољство приуштити. Ту, наравно, не мислим на „Спортски журнал“, „Вечерње новости“ и још неке медије који озбиљно пишу о спорту – закључио је искусни стручњак.

Претходни текстПочела продаја карата за Лудогорец, нема бесплатних улазница
Следећи текстЛе Талек: Металац подједнако важан