Терзић: Бићемо јачи него прошле године

36

На дан када су се првотимци Црвене звезде окупили и започели припреме за нову сезону, новинарима се обратио и генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић.

Терзић је говорио о актуелним питањима која се везују за Црену звезду, као што су играчки кадар, прелазни рок и амбиције у европским изазовима.

Играчима смо упутили уобичајене речи добродошлице, као и много здравља. Рекли смо им да слушају тренера као и до сада, и надам се да резултати неће изостати јер квалитет имамо. Прелазни рок званично почиње тек данас, и траје до 31. августа. Неће нам се поновити прошла година када смо играче доводили у току првенства и УЕФА такмичења. Међутим, имали смо специфичну ситуацију јер смо тек правили нови тим. Ове године је тим оформљен, Божовића је интересовало да појачавање тима почне из последње линије. Фибел је био његова жеља, на путу смо да решимо још једног штопера, али нећемо још о именима говорити како не бисмо правили рекламу тим играчима и отежавали реализацију – објаснио је Терзић, и наставио:

Прелазни рок у Европи још није почео, и мало је у нескладу са календаром такмичења УЕФА. Најквалитетнији играчи много коштају и ми тренутно не можемо да их платимо, а они такође и калкулишу јер је Европско првенство тек почело. За нас је највеће појачање то што ниједан играч није напустио клуб и неће до краја квалификација за Лигу шампиона. Сезону отварамо са тимом који је на доминантан начин освојио лигу. Били смо свесни и током првенства проблема које је тим имао, и решићемо све пре 27. јуна када се буде ишло у Словенију. Божовић има неколико жеља, а ми већ имамо четири странца који ће сигурно играти у првој постави. Зато не треба очекивати много странаца, прописи ФСС су такви да не може више од четворице да буде на терену. Са друге стране, у квалификацијама нисмо лимитирани. Са тренером Божовићем је договорено да имамо шест странаца, да сви они играју у квалификацијама, а да се ротирају у домаћем првенству. Довешћемо још двојицу, одавно их скаутирамо, многе ствари смо дефинисали. За једног од њих чекамо да среди папирологију са својим клубом, а за другог ће све бити познато за три или четири дана – рекао је Терзић.

О реалним дометима односно жељама Црвене звезде када су квалификације у питању, Звездин генерални директор је рекао да ће клуб покушати да учини највише што је могуће.

У великој мери смо обезбедили финансијска средства да до краја августа клуб функионише и што се тиче исплате играча, и што се тиче појачања односно свакодневних активности клуба. Наша жеља је да се играмо Лигу шампиона, а мислим да је реално да играмо Лигу Европе. Али, наш основни циљ је да сваке године освојимо титулу. Оптимиста сам што се тиче тога, и мислим да ће Црвена звезда у наредне три, четири или пет година освајати титулу. Титула даје добру стартну позицију за квалификације, и ако ове године не уђемо, уверен сам да ћемо следеће ући јер ћемо имати искуство више. Много зависи од жреба, има непријатних противника и у другом колу, али Црвена звезда у том колу мора бити фаворит. У трећем колу има много јаких екипа са великим буџетом, али уз дозу среће све је могуће. Учинићемо све као професионалци да испунимо жељу навијача и да ове сезоне организујемо европске утакмице на Маракани – јасан је Звездан Терзић.

 

Претходни текстОдржана летња „прозивка“
Следећи текстШампионска мајица поново у продаји