Три екипне шампионске титуле за Црвену звезду!

178

Протеклог викенда у дворани СД Црвена звезда одржано је Првенство Србије у мачевању. Црвена звезда је освојила три титуле екипног првака државе, у мачу и сабљи за господу и флорету за даме.

Првог дана такмичења црвено-беле даме су освојиле прво место у дисциплини флорет. Нове шампионке Србије, које су наступале у саставу Љубица Бранковић, Марија Ковачевић, Анђела Костић и Јулија Јеличић у финалу су савладале МК Војводину.

Првак Србије у појединачној конкуренцији у дисциплини флорет постала је Љубица Бранковић која је у финалу победила такође нашу Марију Ковачевић!

Сабљаши нашег клуба у саставу Петар Поповић, Владимир Черницин, Данило Четић и Владимир Мања постали су нови (стари) шампиони Србије победивши у финалу БМК са 45:26. У појединачној конкуренцији сребро је припало Данилу Четићу и Владимиру Черницину.

Другог дана такмичења мушка мач екипа МК Црвена звезда постала је шампион Србије, у саставу: Данило Четић, Владимир Мања, Ивица Субић, Назар Колиесов. Ова титула је много значила нашем клубу из више разлога. Црвено-бели су славили иако су у једном тренутку губили са 29:19, други разлог је јер смо је титула враћена кући после 12 година, а трећи јер  је освојена баш на 25 година од најпоноснијег звездашког дана – титуле шампиона ЕВропе освојене у Барију 29. маја 1991. године.

Женска сабљашка екипа Црвене звезде је заузела друго место, а мушка екипа је дошла до бронзе у флорету.

Претходни текстНемањи Мајдову бронза на Европском купу у Лајбницу
Следећи текстУплаћен новац на рачун Епархије