Зорана Аруновић освојила велики кристални глобус

44

Узданица Стрељачког клуба Црвена звезда Зорана Аруновић освојила је злато и велики кристални глобус за победу ваздушним пиштољем  у финалу Светског купа на олимпијском стрелишту у Минхену.

Зорана је освојила велики кристални глубус ваздушним пиштољем са 198,5 кругова. Завршница финала, у коме су се на прве две позиције смењивале Аруновићева и Гркиња Коракаки, била је веома узбудљива. После 18 дијабола млада Коракаки, која је својевремено гађала за Смедерево, имала је предност од 0,7 кругова (180,5:179,8). Пре тога Арунвићева није искористила два слаба хица Гркиње и у финале финала ушла је са “минусом”. Коракаки је 19. дијаболом “убила” 9,4 круга, Аруновићева 9,0 и предност Гркиње је порасла на 1,1 круг. Последњом 20. дијаболом Аруновићева је,међутим, погодила добрих 9,7 кругова, Гркиња 8,4 и титула је отишла у Србију са 0,2 круга предности!

Пре финала, које је вределео 380 кругова, Аруновићева је била осма са 380 кругова (по серијама 95, 97, 95, 93).

Најважнији циљ, освајање олимпијске визе нисам испунила ове године и шта ми је друго преостало него да златним медаљама поправљам утисак – нашалила се Зорана Аруновић после финала.

Ово злато и кристални глобус, које, искрено, нисам очекивала могли су једино да “извуку” годину, јер ово је у стрељаштву исто што и грен слем турнир у тенису. У основном делу није било баш најбоље, али на срећу, довољно за финале где сам ушла на основу више унутрашњих центара 9:7 у односу на деветопласирану Бугарку Боневу. У финалу сам била водећа до самог краја када сам “деветкама” пала на друго место. У финалу финала у последњем хицу била сам смиренија, Коракаки није издржала… У првом тренутку нисам знала да сам победила, тек после неколико секунди када су почели да ме фотографишу схватила сам да сам прва – рекла је Аруновићева.

Злато на Европским играма, злато на последњем Светском купу и злато у финалу Светског купа представљају, ипак, сјајан биланс сезоне која није почела онако како смо желеле. Било је, на несрећу, много падова и просечних резултата који нису давали реалну слику Зораниних могућности. Честитам и осталим освајачима медаља, Андреи и Милутину. Завршни циклус пред ово такмичење Зорана и Андреа су тренирале заједно у Партизану и желела бих да се захвалим и тренеру Доневићу на гостопримству. Наше медаљаше у недељу очекује ревијални “Трофеј шампиона” где је прва награда 5.000 евра – изјавила је Јелена Аруновић, тренер Зоране Аруновић.

Зорани Аруновић је ово трећи кристални глобус у шест учешћа у финалу Светског купа. Прошле године у Габали заузела  је осмо место ваздушним пиштољем. У Минхену 2013. освојила два сребра и два мала кристална глобуса и једна је од ретких светских стрелаца који је у финалу Светског купа била на постољу са оба оружја. У Вроцлаву 2011. била је четврта ваздушним пиштољем, у Бангоку 2012. пета ваздушним пиштољем, у Минхену 2010. шеста ваздушним и 12. МК пиштољем. Пласирала се ове године освајањем злата ваздушним пиштољем на последњем овогодишњем Светском купу у Габали.

Стрелци Србије су у финалу Светског купа освојили до сада укупно 29 медаља – 14 златних и уједно и великих кристалних глобуса ИССФ, 11 сребних и четири бронзане.

Велике кристалне глобусе имају Јасна Шекарић (шест), Горан Максимовић (три), Лидија Михајловић, Немања Миросављев, Стеван Плетикосић, Андрија Златић и Зорана Аруновић (по један).

Јасна Шекарић       10 (6-3-1)
Горан Максимовић     4 (3-1-0)
Лидија Михајловић    3 (1-2-0)
Зорана Аруновић      3 (1-2-0)
Немања Миросављев  2 (1-0-1)
Стеван Плетикосић    1 (1-0-0)
Андрија Златић       1 (1-0-0)
Андреа Арсовић       3 (0-2-1)
Ивана Максимовић     1 (0-1-0)
Милутин Стефановић   1 (0-0-1)

Претходни текстОдличан ритам на тренингу
Следећи текстПонедељак слободан дан