Блажич: Чека нас много тежак меч

30

Кошаркаши Црвене звезде Телеком отпутовали су у Мадрид где их у четвртак од 20 сати и 45 минута очекује дуел са Реалом. Црвено-бели су у среду у раним јутарњим часовима летом преко Минхена отишли у Шпанију, у Мадриду ће у среду увече имати тренинг у време одигравања меча. Бранко Лазић је отпутовао у главни град Шпаније, али је још неизвесно да ли ће моћи да се стави на располгање тренеру Радоњићу.

Очекује нас много тешка утакмица против изузетно квалитетног ривала који је ове сезоне један од главних претендената за освајање титуле шампиона Европе. Реал је у сјајној форми, у Е групи Топ 16 фазе су на првом месту са само једним поразом у првих седам кола, а недавно су освојили Куп Краља пошто су у финалу савладали Барселону. Пред нама је много тежак задатак, али покушаћемо да одиграмо што бољи меч – почиње причу Јака Блажич и додаје:

Тим Реала представља скуп изванредних професионалаца, имају изузетне индивидуалце, играче са НБА искуством, а тренер Пабло Ласо је од њих направио и сјајан колектив. Играти против тако великог клуба је посебан мотив за сваког играча и зато се надам да ћемо се приказати у што бољем светлу. Дуел са тако јаким и искусним тимом је свакако прилика да и ми напредујемо. Сигуран сам да ћемо кроз јаке утакмице у наставку Топ 16 фазе још више подићи ниво наше игре за оно најважније што нам предстоји а то је свакако плеј-оф АБА лиге  – закључио је Блажич.

Борбени бек се још једном осврнуо на тријумф у Купу Радивоја Кораћа у Нишу:

Остварили смо велики успех, освојили смо први трофеј у сезони, али све то је сада иза нас. Успели смо да оставримо све зацртане циљеве до сада, пласирали смо се у Топ 16 фазу Евролиге, изборили смо прво место пред плеј оф АБА лиге и освојили смо Куп и сада само треба да наставимо у том ритму. Предстоји нам напоран рад на тренинзима и максимална посвећеност и сви смо томе фокусирани – закључио је Блажич.

Претходни текстНове Звездине мајице у продаји
Следећи текстЦрвено-бели славили против Радничког