Црвена звезда – Чукарички, дерби 12. кола

40

У суботу, 8. новембра од 18 часова, Црвена звезда ће на свом стадиону угостити екипу Чукаричког. Тим са Бановог брда тренутно заузима 4. место на табели, са 21 освојеним бодом, па је ова утакмица с разлогом понела епитет „дерби кола“.

На последњој утакмици коју су ова два ривала одиграла на нашем стадиону, Црвена звезда је победила резултатом 4:1. Меч је игран 12. априла 2014. године у оквиру 23. кола. Црвена звезда је тада била прва на табели, са три бода предности у односу на вечитог ривала, док је Чукарички био трећи.

У црвено-белом дресу, на терен Маракане тада су истрчали: Бајковић, Мијаиловић, Павићевић, Келхар, Печник, Ковачевић, Милијаш, Нинковић, Лазовић, Касалица и Мрђа. Можда и најбољу утакмицу тог пролећа одиграо је Дарко Лазовић, који је постигао хет-трик. Већ у трећем минуту, Лазовић се стуштио ка голу голмана Ристића, и затресао мрежу. Звезда је наставила да напада, али и да промашује шансе, а казна је стигла у 42. минуту, када је Мандић изједначио на 1:1. Ипак, да Звезда на одмор оде са резултатком предношћу, побринуо се поново Лазовић. Након једне одузете лопте и фантастичне асистенције Печника, Лазовић је шутирао спољним делом копачке и на изузетно ефектан начин донео нову предност Звезди.

Свој трећи гол, Лазовић је постигао из једанаестерца, након што је у казненом простору оборен Мрђа. Све дилеме око победника, разрешене су 56. минуту када је управо Мрђа поставио коначан резултат, након одбијене лопте после шута управо Лазовића.

Била је то веома занимљива и ефикасна утакмица, коју је уживо гледало нешто више од 17 хиљада гледалаца. Црвена звезда је увелико „табала“ пут ка шампионској титули. Данас, Црвена звезда Чукарички дочекује са другог места на табели, али са подједнаким амбицијама. Сви фудбалери се увек сложе у једном – најлепше је играти када су трибине испуњене, и очекује се да утакмица против Чукаричког буде једна од посећенијих ове сезоне.

 Погледајте како је то изгледало на пролеће ОВДЕ.

Претходни текстРадоњић: Дисали смо као један
Следећи текстКарте за Олимпијакос од среде у продаји