Радоњић: Дисали смо као један

27

Црвено-бели остали су једини непоражени тим на Јадрану. Упркос веома добром расположењу гостију из Подгорице и двоцифреном заостатку на семафору у другој четвртини, изабраници Дејана Радоњића у другом полувремену заиграли су много одлучније и агресивније у одбрани, пронашли свој препознатљив ритам и на крају заслужено остварили победу у дербију 6. кола АБА лиге (83:69), којом су се осамили на челу табеле.

Један од најзаслужнијих за нови тријумф Звезде био је Јака Блажич. Словеначки репрезентативац постигао је 18 поена и био најефикаснији играч у свом тиму, а атрактивним закуцавањима и пожртвованошћу подигао је публику у Пиониру на ноге:

Одиграли смо јако лоше у првом полувремену. Некако нисмо били снажни као иначе и ушли смо деконцентрисано у утакмицу. Међутм, на полувремену тренер нам је у свлачионици дао неколико савета, после којих смо одиграли веома добро у наредне две четвртине и на крају заслужено славили и остали непоражени – рекао је Блажич, а потом похвалио навијаче:

Сигурно да је добро за нас да имамо овакву подршку са трибина и на мечевима АБА лиге. Навијачи су нам заиста доста помогли и надам се да ће бити још оваквих утакмица – закључио је Блажич.

Тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић честитао је својим изабраницима на наставку победничког низа, захвалио се навијачима на подршци и потом анализирао утакмицу:

Мислим да је меч оправдао улогу дербија – почео је причу Радоњић, а затим наставио:

Ово је била можда и најбоља утакмица у АБА лиги до сада за обе екипе. Знали смо колико квалитетан противник долази у Пионир, рачунали смо да ће енергија коју смо потрошили против Валенсије донети одређене непогодности које су се приказале кроз прво полувреме, где смо играли без концентрације и енергије – рекао је Радоњић, а потом похвалио игру свог тима у другом делу меча:

У другом полувремену имали смо евидентно добар тимски приступ. Одиграли смо двадесет минута где је сваки играч дао значајан допринос да на крају славимо, можда и убедљивије што би требало с обзиром на лошу игру у прве две деонице. Наравно да ће из те тимске игре долазити до изражаја и индивидуални учинак појединих играча као сада, али потпуно је јасно да је Звезда вечерас дисала као један, одлично функционисала и захваљујући томе остала непоражена после овог дуела. Што се тиче атмосфере, мислим да смо одиграли јако мало утакмица у АБА лиги код куће, тако да не бисмо могли да правимо нека поређења. Али, морамо истаћи да нам је било јако добро, да смо уживали на терену и да смо успели да задовољимо навијаче. Сада нас чека нови спектакл у Евролиги. Наредне недеље играмо против Олимпијакоса, имамо мало више времена него иначе да тренирамо и надам се да ћемо то искористити да у крцатој Комбанк арени са братским клубом одиграмо квалитетан меч.

На констатацију да је Звезда вечерас играла најбоље у последњој четвртини за разлику од претходних дуела, као и да је тада направила највећу разлику и то без Вилијамса у игри, Радоњић је одговорио:

Мислим да је тимски приступ вечерас био конкретно изражен. Сигурно да је велико задовољство што су играчи који се можда и нису истакли у претходном периоду сада пружили добру партију и драго ми је што можемо да играмо и на овај начин. Сваки меч је ствар за себе, а дешавају се многе ствари које не могу да се предвиде. Вечерас је било овако, следећи пут ће можда да буде другачије, али у сваком случају то не представља неки проблем и то је сасвим нормална ствар, посебно због чињенице против каквих квалитетних екипа смо играли у Евролиги, а и вечерас против Будућности. Подгоричани су показали да су веома добар тим и да су заслужено у врху, да могу да уђу у борбу за плеј-оф и ја им то од срца желим – закључио је Радоњић.

Претходни текстЗвезда се осамила на врху табеле
Следећи текстЦрвена звезда – Чукарички, дерби 12. кола