Звездина петорка на Михином списку

74

Звезда се у пролећном делу сезоне окренула форсирању младих играча са ових простора. Поред постојећег кадра стратег црвено-белих Роберт Просинечки одлично је уклопи „новајлије“ па је наш тим у претходних шест месеци изгледао солидно на терену.

Награда за петорицу најбољих стигла је веома брзо и то у виду позива новог селектора Србије Синише Михајловића. На пријатељским утакмицама са Шпанијом, Француском и Шведском дрес „орлова“ носиће: Душко Тошић, Никола Максимовић, Дарко Лазовић, Срђан Мијаиловић и Филип Младеновић.
Најискинији мећу Звездиним репрезентативцима, Душко Тошић направио је одличан потез повртаком у српски фудбал. После кратке епизоде у Бетису, леви бек и по потреби штопер заблистао је у претходних шест месеци. Тошић је дефинитивно био једна од најважнијих коцкица у склапању тима који је у Љутице Богдана донео трофеј победника Купа.
Доласком Николе Максимовића наш тим добио је штопера за наредних неколико сезона. Некадашњи играч Слободе усталио се у стартних 11, и ако се изузме пар мањих киксева показао да на њега озбиљно може да се рачуна у годинама које долазе.
Дарко Лазовић је овог пролећа играо по принципу топло-хладно, али и то је било довољно да покаже о каквом бисеру се ради. Црвено-бела „осмица“ привукла је пажњу великог броја страних скаута, а на људима из клуба је да повуку прави потез.
Роберт Просинечки није погрешио када је у тим уврстио младог Срђана Мијаиловића. Задњи везни пружио је сасвим солидне партије и сигурно је да ће за њега позив популарног Михе бити велики подстрек да у будућности буде још бољи. Он је недавно продужио уговор са нашим тимом, а у фудбалским кулоарима се шушка да је чувени Ливерпул „бацио“ удицу.
Појачање црвено-белих које је засијало пуним сјајем свакако је Филип Младеновић. Млади бек је био најстандарднији фудбалер у протеклих шест месеци. Конкуренција на позицији уз леву аут линију је паклена, а на перспективном Чачанину је је да се избори за наредне позиве.
Стратегија коју су у Звезди овог пролећа поставили полако се исплаћује, а наш тим ће тек у годинама које долазе (ако остане на окупу) имати моћну екипу, спремну за корак даље на домаћој али и евро сцени.  

Претходни текстАтлетичарке 15. пут најбоље у држави
Следећи текстЗвезда дочекује Раднички