Почетак кадетске сезоне

52

Четири такмичара мачевалачког клуба Црвена звезда учествовало је на турниру у Будимпешти, који се бодује за кадетску ранг листу Европе.

Најбољи пласман на овом турниру остварила је Љубица Бранковић, која је у конкуренцији флорет за даме после сјајног старта и победа у првој фази по групама била четврта на табли. Тим резултатом директно је ушла у 64. најбоље такмичарке. За улазак у 32 најбоље убедљиво је савладала Енгстром Алисе из Шведске са 15:12. Румунка Болдор Марие је била боља од наше такмичарке, тако да није обезбедила улазак у 16 најбољих. У коначном пласману Љубица Бранковић је заузела 26. место и тако освојила нова четири бода на кадетској ранг листи.
Друга наша представница, Марија Ковачевић прву фазу је прошла директним пласманом у 64. најбољих, али је у борби за улазак у 32. најбоље изгубила од американке Крум. Марија је такмичење завршила на 33. месту, освојивши два бода на кадетској ранг листи.
Остала два представника нашег спортског друштва су Нађа Пелексић која је заузела 119. место и Лазар Мирчета који се такмичио у категорији мач за господу и заузео 136. место.

Претходни текстЗвезда дочекује Бајерн
Следећи текстЗвездаши блистали у Нишу