Просинечки „прецртао“ Вилотића

47

Тренер Црвене звезде Роберт Просинечки после меча са израелским Ашдодом одузео је капитенску траку Милану Вилотићу, који је истовремено и изгубио место у екипи. Просинечки није желео да објашњава разлоге већ је само саопштио одлуку, коју је претходно рекао и играчима за вечером у хотелу „Авита“, наравно и челницима клуба.

Вилотић више није капитен Црвене звезде, бар док сам ја тренер. Нити ће играти док сам ја тренер – биле су прве речи шефа стручног штаба Звезде, који је био видно узнемирен.- То сам њему саопштио, такође и играчима за вечером. Жао ми је што се то десило и на начин на који се десило, али не бих да образлажем.
Просинечки није допустио никаква питања, само је још напоменуо:
Не бих да дајем превелика образложења, мада знам да ћете ме питати због чега. Већ дуже време трају разне несугласнице између нас. Дошао је тренутак, у којем као особи и тренеру, за мој карактер, нећу рећи понос, јер могу да пређем преко свега за резултат и добробит Звезде, такође и ауторитет ова субота превршава границу. Док сам ја ту он није више капитен, нити ће играти. Видећемо да ли ће бити неке промене, јер је и даље играч Црвене звезде. Моћи ће да тренира, али не рачунам на њега.

Претходни текстЦРВЕНА ЗВЕЗДА – АШДОД 2:0 (2:0)
Следећи текстЗвезди шампионски пехар