ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – АШДОД 2:0 (2:0)

61

Победом и убедљивом игром фудбалери Црвене звезде завршили су припреме у Аустрији. Са тријумфом над Ашдодом – 2:0 (0:0), црвено-бели су остварили скор од четири победе и једног ремија, уз гол разлику 14:0.  Црвено-бели су пружили импресивну партију у првом полувремену против израелског тима, док је у наставку услед великог броја измена, темпо игре опао. Голове за Звезду постигли су Никола Микић и Евандро Гоебел, али је шоу пред стотинак фанова на терену Хотела „Авита“ у Бад Тацмандорфу приредио Дарко Лазовић.

Звезда је почела меч у саставу: Бајковић – Микић, Мијаиловић, Вилотић, Рељић – Ковачевић, Евандро, Димитријевић – Лазовић, Борха – Калуђеровић.
Оба гола била су са “потписом”  Лазовића. Прво је у 23. минуту из корнера погодио Микића, а овај гол, да би вешти дриблер десет минута касније прошао двојицу чувара и на петерцу упослио Евандра, који је само ћушнуо лопту у гол.  Осмопласирани тим претходног првенства Израела у првих десет минута није ни пипнуо лопту, а мало тога променило се у наставку полувремена. Пречку је погодио и центарфор црвено-белих Андрија Калуђеровић, минут пре Евандровог поготка за 2:0, с тим да је лопта после његовог волеја закачила ногу противничког играча.
Просинечки је од 46. минута послао на терен три измене: Марко Вешовић, Каду Мендеш и Бруно Мезенга заменили су Евандра, Димитријевића и Калуђеровића, а касније су редом улазили Савио, Данијел Михајловић, Милан Јеремић и Филип Стојковић. Прву шансу у настваку пропустио је Каду, потом је Мезенга послао Рељића на леви бок и стигао на петерац, али је одатле био непрецизан. Последњу прилику на утакмици није искористио Михајловић, главом са пет метара на центаршут Кадуа.
Пре повратка у Београд, црвено-бели ће сутра одрадити још један тренинг.

Претходни текстЉиљана Савановић освојила бронзу на Европском Купу
Следећи текстПросинечки „прецртао“ Вилотића