Баста напушта Звезду

18

После 12 година Душан Баста више неће бити фудбалер Црвене звезде јер ће каријеру наставити у Удинезеу, са чијим руководством се претходних дана договорио о свим детаљима уговора.
– Презадовољан сам. Наставићу каријеру у Италији, у Серији А, једној од најјачих лига у Европи. Поред тога, Удинезе је врло добар клуб, а промену средине олакшаће ми бивши саиграч Луковић – рекао је Баста.

Према његовим речима, пошто није играч који долази из Европске уније, постоји могућност да првих шест месеци проведе на позајмици.
– Све ће се знати до краја јуна, када се очекује одлука о закону који би дозволио играње двојице странца. Ако садашњи пропис остане на снази, првих шест месеци ишао бих на позајмицу, али још не знам где – рекао је Баста и захвалио свима са којима је сарађивао у Звезди -У Звезди сам провео 12 година. Она ме је изградила као човека и фудбалера. Посебну захвалност дугујем Томи Милићевићу. За шест година у првом тиму освојио сам шест трофеја. Клуб је много дао мени, али и ја њему. Жао ми је што одлазим, али је то била неминовност. Звезди желим сву срећу и овим путем јој још једном захваљујем на свему.

Претходни текстДоносимо важне одлуке
Следећи текстМарковић најавио одлазак