Шампиони!

41

Рукометаши Црвене звезде освојили су титулу првака државе, пошто су на свом терену у 27. колу савладали ОРК Ниш са 35:31. Трећу годину заредом, црвено-бели најбољи су у Србији! Три кола пре краја првенства, Звезда је уз шампањац и песму навијача прославили нову титулу првака Србије. До краја шампионата има још три рунде, али је Звезда са 47 бодова стекла недостижну предност у односу на другопласирану Колубару која има 39 бодова.  Ово је укупно девета титула у клупској историји.
 

Црвена звезда је, појачана искусним Ненадом Перуничићем, а у финишу сезоне и повратником Ненадом Максићем, оставила све ривале иза себе. Капитен Црвене звезде Ненад Перуничић истакао је да је веома срећан што му се испунила жеља коју је имао када се прошле године вратио у клуб из иностранства.
 – Желео сам да се вратим и да испуним сан. Драго ми је да смо освојили титулу. То је био приоритет. Пуно ми је срце. Нисам се обрукао – рекао је Перуничић.

Према његовим речима, помагао је осталим играчима и плашио се да их својим искуством не омета:
– Понекад мислим да сам претеривао, али исплатило се. То су играчи са великим потенцијалом и драго ми је што су поред мене могли да напредују и да нешто науче.

На питање, да ли ће после овог испуњеног циља следеће године играти Лигу шампиона, поопуларни Терминатор је одговорио:
– Нисам начисто… Моје здравље није добро. Мораћу да седнем и размислим. Свакако имам жељу да играм Лигу шампиона. Морамо да се појачамо, ако желимо да играмо Лигу шампиона. Не смемо да се обрукамо као што се то догађало послеђих неколико година.

Један од најмлађих у екипи Црвене звезде, 22-годишњи Милан Вукас уочи меча са ОРК Нишом спремио је шампањац од чак пет литара! Разумљиво је узбуђење овог младића јер му је ово прва титула у каријери.

– Могао сам да га сачувам и за свадбу, али нећу скоро да се женим, па…Ово ми је прва клупска титула, и ред је да се прослави – са пуно емоција изјавио је Вукас.

Управа Црвене звезде се „отворила“ и према информацијама београдске штампе, сваки играч ће за одбрану титуле добити по 15.000 евра.

Право славље, у Црвеној звезди најављују за 22. мај, када се игра претпоследње коло, а ривал црвено-белима биће Партизан и то у хали „Пионир“.

Претходни текстЗвездаши за Светску лигу
Следећи текстОдбојкаши у мајсторици