Игра Перун, али и остали

47

Земљотрес је био и прошао, други деби Ненада Перуничића у црвено-белом зачињен је победом над Југовићем (35:29), али навијачима Црвене звезде који су присуствовали мечу 10. кола Суперлиге топло је било око срца и због других ствари… Организација меча била је на високом нивоу, подељене су лепе награде навијачима, али најважније је и то је свима упало у око да је наша млада екипа деловала полетно и расположено. Уз седам погодака „Терминатора“ у победи над лидером из Каћа истакли су се још два Милана – Вукас са девет и Павлов са седам погодака.
 
„Много нам значи Перуничићев повратак, тек кад смо изашли на терен постали смо свесни његове величине. Ето, екипа Југовића је на један начин, са много респекта ушла у овај сусрет, а вероватно би на сасвим други да нисмо имали Ненада“, каже Милан Павлов. „У таквој ситуацији, нама је било много лакше да играмо. Док они обраћају пажњу на Перуничића, разиграо се остатак екипе“.

Добра одбрана је основ свега?
„Наравно. Против Југовића нам се отворило много контри из којих смо и стигли до убедљивог тријумфа“.

Сутра следи гостовање у Врбасу…

„Такве утакмице, у којима су победе унапред уписане, су најопасније. Врбас је закуцан за дно табеле, сви мисле с њима ће лако и то је мач с две оштрице. Па и Југовић се тамо оклизнуо и одиграо нерешено. Надам се да ми нећемо поновити ту грешку. Зато очекујемо ову утакмицу као да је пресудна у трци за титулу“.

Звезда опет може да јуриша на трон?

„Сигуран сам да може. После пролећног шампионског славља много тога се променило. Припреме смо одрадили с једном, а у сезону практично ушли са сасвим другим тимом. У међувремену смо променили и тренера… Сад се све то консолидовало, везали смо неколико победа и ако тако наставимо – сигуран сам да ћемо се борити и за трећу узастопну титулу. Зато је веома важно да сутра освојимо бодове у Врбасу и пуни елана дочекамо суботу и нови дерби, у коме идемо на ноге Синтелону“, каже Павлов.

Црвено-бели се после меча у Врбасу неће ни враћати у Београд. За суботњу утакмицу припремаће се у миру и тишини базе у Кањижи.

Претходни текстНаставити серију победа
Следећи текстРеспект према Хајдуку