У сусрет противнику – Војводина

33

На отварању Суперлиге Србије у сезони 2023/24 изабраници Барака Бахара ће дочекати Војводину на стадиону “Рајко Митић” у недељу, 30. јула, од 20 часова. Након генералне пробе и убедљиве победе над Фиорентином, наши првотимци ће на највећем српском стадиону покушати да на тријумфалан начин крену у одбрану шампионског пехара.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда и Војводина имају дубоку историју међусобних окршаја, те су се београдски и новосадски црвено-бели састали на чак 209 мечева. Тиме “Стара дама” важи за један од клубова са којима смо одиграли највише дуела.

Наш тим је изашао као победник на 120 сусрета, нерешено је било на 49 дуела, док су Новосађани славили на 40 утакмица. На “биткама” Звезде и Војводине лопта је затресла мрежу невероватних 611 пута, а гол разлика је на страни шампиона Србије и износи 394:217.

Последњи меч између ова два клуба је одигран 13. маја у оквиру плеј-офа домаћег првенства у сезони 2022/23. Звезда је била боља на Маракани са 2:1, док су Осман Букари и Кингс Кангва головима решили питање победника.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Карте за меч против тима из Новог Сада су доступне ОНЛАЈН, док звездаши улазнице могу уживо обезбедити у суботу на благајнама Маракане у термину од 10 до 17 сати. Продаја ће бити доступна и на дан утакмице од 12 часова па до почетка дуела.

Цене су:

Север – 400 динара
Исток – 500 динара
Запад – 700 динара
Трибина Синиша Михајловић – 1400 динара
ВИП 1 и 2 – 6500 динара
Вип Галерија: 8000 динара

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце на отварању шампионата, моћи ће да гледају утакмицу првог кола Суперлиге Србије на каналу Звезда ТВ, као и на Арени Премиум 1 од 20 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Пред старт лиге чета израелског стручњака Барака Бахара се налази у одличној форми. Када се подвуче црта после припремног циклуса остварили смо седам победа на исто толико утакмица. Савладали смо Селекцију Ужица (3:1), Борац из Бања Луке (2:0), Зенит (2:0), Нефчи (4:0), Фенербахче (3:1). По повратку са Златибора и Русије црвено-бели су тријумфовали над екипом ТСЦ (3:0), а потом смо у генералној проби декласирали Фиорентину на Маракани са 5:0. Наш клуб игра допадљив и нападачки фудбал уз висок пресинг, а играчи су одлично физички припремљени за све наредне изазове.

Наш предстојећи ривал, екипа Војводине је претходну сезону завршила на петој позицији у Суперлиги Србије са 63 бода. У нову такмичарску годину Новосађани улазе са великим амбицијама, пре свега у намери да се пласирају у Лигу конференција. Пред почетак сезоне одиграли су једну такмичарску утакмицу у оквиру квалификација за горе поменуто такмичење, а доживели су пораз од Апоела на Кипру са 2:1. Пре тога у току припрема изабраници Радослава Батака су одиграли седам контролних дуела, из којих носе статистику од две победе (Вождовац и Мура) и пет ремија (Отелу, Алуминиј, Славен Белупо, АЕК Ларнака, Борац Бања Лука).

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Током летњег прелазног рока састав Војводине су појачали Андрија Радуловић, Стефан Вукић, Асмир Кајевић, Џонатан Болинги као најзвучнија имена. Са друге стране, клуб су напустили Урош Кабић, Вељко Симић, Немања Николић и Мирко Топић. Без обзира на промене састав новосадских црвено-белих није превише измењен у односу на претходну такмичарску годину.

На голу је стандардан Лазар Царевић, док је његова замена Немања Тороман. Место десног бека је резервисано за Милана Лазаревића, док крај леве аут линије дејствује леви бек Филип Антонијевић. Штоперски тандем чине Ђорђе Црномарковић, који је стигао из Олимпије у редове Војводине, и стамени интернационалац Малија – Траоре. Тројку на средини терена кроје Дејан Зукић, искусни Радомир Милосављевић и Урош Николић. Капитен је Никола Чумић, који покривна бочне позиције у последној трећини терена, док је на позицији другог крилног нападача делује Сенегалац Барај. Као најистуренији у формацији 4-3-3 је млади Иван Вукичевић. Опције са клупе су Радуловић, Вукић, Малбашић, Буснић, Кајевић, Болинги, Тањга, Јеличић…

СУДИЈЕ

Главни судија: Александар Живковић.
Први помоћник: Марко Ђуричић.
Други помоћник: Никола Антић.
Четврти судија: Андрија Стојановић.
ВАР: Милан Стефановић.
АВАР: Бојан Бановић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Субота:

-18:55 Чукарички – Раднички Ниш
-18:55 Спартак – ИМТ
-21:00 ТСЦ – Партизан
-21:00 Вождовац – Јавор

Недеља:

-18:55 Напредак – Железничар
-18:55 Нови Пазар – Раднички 1923

Понедељак:

-19:00 Младост – Радник

Претходни текстЗвездина наградна игра за Лигу шампиона
Следећи текстКатаију награда „Бора Костић“