Црвено-бели отпутовали у Атину (петак, 20)

45

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет отпутовали су у Атину где их у петак од 20 часова очекује меч 28.кола Евролиге против Панатинаикоса.

Утакмица се игра у дворани ОАКА у Атини, а црвено-бели неће имати много времена да се припреме за ту утакмицу која стиже 48 сати након велике победе над актуелним прваком Европе Анадолу ЕФЕСом.

Тренер црвено-белих Душко Ивановић није водио екипу у првом мечу који је ПАО добио врло тесним резултатом, а добро познаје и зелене које је водио у својој богатој тренерској каријери:

Биће тешка утакмица, клуб је променио тренера и увек када се то деси дође нова енергија, играчи желе да се покажу у много бољем светлу. Биће новина и много теже да се спреми утакмица. Ми имамо циљ и жељу, хоћемо да се боримо да будемо међу осам. Најбитније је да сви играчи дају све од себе посебно у одбрани, верујем да је то и њима важније него да су се уписали у листу стрелаца – рекао је о предстојећем мечу и учинку екипе у среду увече тренер Црвене звезде.

Факундо Кампацо одиграо је прву евролигашку утакмицу од доласка у Београд пред навијачима Црвене звезде И показао оно што се зна – светску класу:

Веома сам срећан због победе над Ефесом, била нам је изузетно потребна. Имали смо два тешка пораза у АБА лиги и Евролиги. Било је потребно да вратимо тај менталитет и енергију која нас је красила. Навијачи су нам много помогли, дали велику подршку. Одиграли смо паметно свих 40 минута И то треба да пренесемо у Атину. Биће тешка утакмица. Добро играју, можда не побеђују пуно у овом тренутку, али имају талентоване играче, добар тим, играју јако код куће, морамо бити спремни на то. Играћемо сваку утакмицу као да је финале – закључио је Кампацо.

Црвено-бели се у суботу враћају за Београд, а наредну утакмицу у Евролиги играју наредног петка у Барселони.

Претходни текстИза југа Маракане – Млађи кадети у пролећном залету
Следећи текстЗвездини рођендани за памћење