Жреб за Еврокуп 19.августа, Црвена звезда директно у групној фази

20

Жреб за нову сезону ФИБА Еврокупа одржаће се 19.августа у немачком Фрајзингу онлајн путем. Повратак на европску сцену после 12 година Црвена звезда започеће у групној фази.

Укупно се пријавило 57 клубова, што је уз четири квалификанта из Евролиге, чак 61. У групној фази ће учествовати 48 тимова, биће формирано 12 група са по четири екипе, а жреб је на програму 19. августа у Фрејзингу у Немачкој.

Тимови су сврстани у две Конференције по регионалном принципу, а Црвена звезда је обезбедила директан пласман у Конференцију 1, у којој се налазе и Олимпијакос (Грчка), Панатинаикос (Грчка), Енисеј Краснојарск (Русија), Надежда Оренбург (Русија), Ника Сиктивкар (Русија), Несибе Ајдин (Турска), Орманспор (Турска), Мерсин Јесисехир (Турска), УНИ Ђер (Мађарска), Мишколц (Мађарска), Полковице (Пољска), Горжов (Пољска), Неве Дави Рамла (Израел), Хоризонт Минск (Белорусија), Прометеј (Украјина), уз два квалификанта из Евролиге.

У квалификацијама за Конференцију 1 играће: Спартак Москва регион Видноје (Русија), Хатај (Турска), Биревим Елазиг (Турска), Лудовика Будимпешта (Мађарска), Пик Печуј (Мађарска), Бидгошћ (Пољска), Лублин (Пољска), ПАОК (Грчка), Елефтерија Мосхато (Грчка), Ники Лефкада (Грчка), Умеа (Шведска), Елитзур Холон (Израел). Шест од ових 12 тимова ће се пласирати у групну фазу.

У Конференцији 2 директан пласман је обезбедило 17 екипа, док ће 14 кроз квалификације тражити своје место у групној фази.

Црвена звезда је последњи пут у европским такмичењима учествовала у сезони 2008/09 управо у Еврокупу. У протеклој сезони, у веома неизвесном финалу у мађарском Сексарду, Валенсија је у последњој секунди савладала Рејер Венецију 82-81.

Претходни текстСтанковић: Храбро и интелигентно на Каират
Следећи текстКомеморација Ненада Стекића