Станковић: Храбро и интелигентно на Каират

36

Црвена звезда је данас отпутовала за Казахстан где ће у се у среду од 16 часова састати са Каиратом у оквиру другог кола квалификација за Лигу шампиона. Шеф стручног штаба црвено-белих Дејан Станковић изнео је очекивања пред дуел у Алматију.

Каират има предност јер су у стопостотном такмичарском ритму што се видело против Макабија из Хаифе, за кога мислим да је квалитетнија, организованија и талентованија екипа. Међутим, Казахстанци су то успевали да надоместе на тркачком плану са једном лакоћом и физичком доминацијом. Били су директни без много околишања, добри иза лопте, тврди, хтели су да добију што више дуела и у томе успевали, јер имају седам изванредних скакача. Радили смо на доста детаља за ову утакмицу и што се тиче игре и неких ситница које би могле да донесу превагу на сутрашњем мечу – рекао је Станковић.

Тренер Црвене звезде се осврнуо и на временску разлику која чека његове играче у Алматију.

Дошло нам је најдаље могуће место, али ми смо професионалци и њима ће такође бити тако у повратку. Држаћемо се наше сатнице и програма, као да играмо у четири сата поподне по нашем времену. Тако ћемо организовати устајање, састанке и одлазак на стадион. Када се приближавају овакве утакмице, треба бити храбар, интелигентан и организован. Ништа није добијено нити изгубљено. Када нађеш равнотежу између та два, онда си победник. Имам групу сјајних момака и клуб је учинио све у току прелазног рока да будемо што јачи. Спремни смо физички и концентрисани, и ово је једна лепа прилика да се и ове године упишу златним словима у историју – казао је Станковић.

Станковић је истакао да су сви у конкуренцији за састав и да тренутно нема дилему.

– Хвала Богу сви су здрави изашли са припрема и сада сам на слатким мукама кога да ставим у тим. Најбитније ми је да екипа дише као један. Сви разумемо дату ситуацију. Немам двојбе око стартних 11. Свако из групе може да допринесе успеху клуба.

Новак Ђоковић је на аеродрому пожелео срећу Црвеној звезди на утакмици у Казахстану.

Видети пред утакмицу једног великог ходајућег победника као што је Новак Ђоковић даје нам велику мотивацију и задовољство. Пре свега што сам видео пријатеља и пожелели смо срећу и ми њему на Олимпијским играма и он нама у европским утакмицама. Лепо је када се споје такве две енергије – подвукао је Станковић.

Претходни текстЈош једна победа и титула…
Следећи текстЖреб за Еврокуп 19.августа, Црвена звезда директно у групној фази