„Звезда је живот“ – Виктор Савић

94

У новој епизоди серијала „Звезда је живот“ доносимо вам причу о ватреном звездашу, члану Скупштине нашег клуба, глумцу који је освојио срца публике на самом почетку своје каријере и који је са поносом увек истицао да његово куца за црвено-беле боје. Овог пута о љубави према Црвеној звезди говорио је Виктор Савић.

Широј публици Виктор Савић постао је познат после улоге Бобана Чанчара у серији „Мјешовити брак“, у којој је играо фудбалера што и не чуди када се у обзир узме чињеница да је од малих ногу заљубљеник у најбитнију споредну ствар на свету, а пре свега Црвену звезду. Међутим то није била једина улога Виктора Савића у којој је био у прилици да обује копачке. Десетак година касније поново је прослављени глумац, али у знатно озбиљнијој улози Милутинца у филму и серији „Монтевидео“ био у прилици да споји своје две љубави.

Као један од највећих адреналина у свом животу љубитељ, нарочито млађе публике, истакао је Црвену звезду. Љубав која не јењава јавила се у детињству, а утакмице црвено-белих Виктор Савић редовно је посећивао са другарима из школе, и управо те моменте наводи као једне од најлепших успомена из тог периода. Много је анегдота везано за Црвену звезду, а како глумац каже некада се морао жртвовати и час у школи, јер утакмице вољеног клуба је било незамисливо пропустити.

Памти Виктор Савић крцате трибине Маракане на стотом вечитом дербију, а како и сам каже на стадиону „Рајко Митић“ је проводио толико времена да се на северној трибини осећао као у крају. Да навијачка трибина нашег клуба има своја правила још једном је потврдио познати глумац који је истакао да када сеналазиш на северу знаш да мораш на утакмици да изгубиш глас, навијаш до последњег минута и даш све од себе како би помогао момцима на терену да дођу до победе.

Колики је звездаш Виктор Савић сведочи и чињеница да је имао прилику да учествује у промоцији књиге бившег капитена и тренутног шефа стручног штаба нашег тима. Промоција је одржана као мала позоришна представа, а у улози Дејана Станковића био је управо Виктор Савић.

Познато је да заљубљеници у црвено-беле боје имају велико срце, такав случај је и са овим момком који се поред глуме, музике, посветио и хуманитарном раду. Томе сведочи чињеница да је популарниглумац члан Управног одбора „Звездине фондације“.

Нераскидива веза између Црвене звезде и Виктора Савића траје деценијама, а на 75. рођендан нашег клуба, 4. марта ове године познати глумац проглашен је за медијску личност године.

Успехе из претходних година Виктор Савић истакао је као повратак Црвене звезде тамо где припада, а победу над Ливерпулом у Београду, у години када је тај тим освојио најелитиније европско такмичење истакао је као један од најлепших момената у новијој историји нашег клуба, уз пласмане у европска такмичења.

Како бисте од Виктора Савића чули још доста анегдота везаних за наш клуб, као и шта га највише радује у тренутном тиму Црвене звезде, погледајте емисију „Звезда је живот“ на Јутјуб каналу ФК Црвена звезда.

Претходни текстРеми у дербију кола, Звезда ближа победи
Следећи текстОбрадовић: Одиграти са енергијом и паметно против Жалгириса