Реми у дербију кола, Звезда ближа победи

87

Дерби 3.кола Прве лиге Србије у ватерполу је оправдао очекивања, након велике борбе Црвена звезда и Нови Београд поделили бодове – 11:11 (1:3, 5:2, 4:3, 1:3).

Фаворизовани гости „на папиру“ су боље ушли у меч, и ако је њима припала прва четвртина, Звезди је свакако остатак меча. Имали су минус од два гола изабраници Александра Филиповића после осам минута игре (1:3), али су се реванширали одличном игром у другој четвртини, када су оставили госте без решења. Вељко Танкосић и Гаврил Суботић су донели изједначење, Ристичевић спречио Вукићевића да са пет метара донесе Звезди предност, али није успео црвено-белог бомбардера Марка Радовића, који доноси вођство 6:5 пред одмор.

И трећи период је припао црвено-белима. Владимир Мишовић је бриљирао, успео је да заустави два петерца противнику, први Гогову, искористио је то Шулц, затим и Гаврил Суботић за плус 3 (8:5). Погодио је Филиповић на другој страни, Марковић је добио треће искључење, а Ћук знао да искористи играча више. Истакао се Мишовић поново, када је управо репрезентативцу Ћуку одбранио ударац са пет метара, а Шулц сачувао Звезди +2 пред последњи квартал, (10:8).

Велика борба је виђена у последњем периоду. Вељко Танкосић је одржавао два гола разлике, али је на три минута пре краја са два гола Драшко Гогов поравнао резултат – 11:11. Имали су црвено-бели прилику да са пет метара дођу до предности и обезбеде тријумф, али није био прецизан Шулц. У наставку је са неколико интервенција Мишовић зауставио госте, а резултат остао 11:11.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Вељко Танкосић са 4 гола, Кристијан Шулц је постигао 3, Гаврил Суботић два, а по један Петар Касум и Марко Радовић.

У наредном колу следи дуел против Наиса.

Црвена звезда – Нови Београд 11:11 (1:3, 5:2, 4:3, 1:3)

Београд, базен: „25.мај/МГМ“. Судије: Раковић и Голијанин. Играч више: Црвена звезда 7 (1), Нови Београд 7 (2). Петерци: Црвена звезда 4(2), Нови Београд 2(0).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 4, Касум 1, Марковић, Суботић 2, Милојевић, Вићковић, Тртовић, Вукићевић, Шулц 3, Стојановић, Радовић 1, Алексић, Смиљковић. Тренер: Александар Филиповић

НОВИ БЕОГРАД: Ристичевић, Филиповић 2, Томић, Бурсаћ, Ћук 4, Радуловић, Гогов 3, Башица, Радановић 1, Николов, Митровић, Влаховић, Мартиновић 1. Тренер: Владимир Вујасиновић.

Претходни текстЧетврти тријумф у низу црвено-белих
Следећи текст„Звезда је живот“ – Виктор Савић