Мунћан: Спремни смо да задамо завршни ударац

79

Одбојкаши Црвене звезде налазе се на корак до освајања пете узастопне шампионске титуле. Воде у финалној серији плеј-офа против Војводине НС семе са 2:1 и прву меч лопту имаће у среду када се игра четврти меч, поново у Новом Саду.

Звезда је повела тријумфом у првом мечу са 3:1 (25:19, 20:25, 25:16, 25:19), а потом су „лале“ направиле брејк и изједначиле истим резултатом 1:3 (25:23, 17:25, 23:25, 24:26). Најузбудљивији и најнеизвеснији меч одигран је у Новом Саду, а припао је нашим одбојкашима који су славили са 2:3 (25:17, 21:25, 25:18, 19:25, 12:15).

Средњи блокер Црвене звезде Никола Мунћан сматра да ће већа жеља и већа мотивација пресудити у дуелу београдских и новосадских црвено-белих.

Максимално смо мотивисани. Нема већег мотива од тога да нам је једна победа потребна да крунишемо сезону са максималним успехом. Екипа која буде имала више жеље и више мотивације у датом тренутку, односно сутра, ће тријумфовати. Не бих желео да сада дајем неке прогнозе пошто је то стварно незахвално – истиче Мунћан.

У претходном мечу Звезда је успела да надокнади резултатски минус и да преокретом дође до тријумфа и вођства у серији.

Војводина је одлична екипа. То су показали и у ове три утакмице финалне серије које смо одиграли. Наша жеља и вера да ћемо на крају успети да консолидујемо редове и да ћемо победити се у претходном мечу исплатила. Верујем да смо управо због те победе у благој психолошкој предности, али то опет не мора ништа да значи – каже средњи блокер нашег тима.

Одбојкаши Војводине се сада налазе под огромним притиском јер морају да остваре победу у четвртом мечу како би остали у игри.

Налазе се под великим притиском јер морају да победе. Пробаћемо то да искористимо и да им задамо последњи ударац, да направимо „блок“ њиховој игри и да потом из „контранапада“ дођемо до шампионске титуле. Уколико и не остваримо победу није све готово. Постоји и пети меч који се игра пред нашом публиком, али ми ћемо учинити све да већ сутра прославимо освајање шампионске титуле – закључио је Мунћан.

Четврта утакмица финалне серије плеј-офа Винер Штетише Супер лиге је на програму у среду 4. маја од 17,30 часова у дворани СПЦ Војводина у Новом Саду, уз директан ТВ пренос на РТС 2. Меч ће судити Дејан Рогић и Мирко Јанковић.

Црвена звезда води са 2:1 у победама и недостаје јој још једна победа за одбрану шампионске титуле. Евентуални пети меч играо би се у недељу 8. маја у Београду.

Претходни текстНаша Звезда прва поново!
Следећи текстГолом Сикимића Звезда савладала Вождовац