Наша Звезда прва поново!

80

Кошаркаши Црвене звезде Телеком остварили су феноменалан резултат освојивши „бек то бек“ титулу у АБА лиги ј.т.д, савладавши са 3:0 у финалу плеј офа екипу Мега Лекса. У последњем, трећем мечу, црвено-бели су славили 61:49 (24:16, 13:18, 9:6, 15:9)

После одличних издања на домаћем терену, изабраници Дејана Радоњића били су сигурни и у трећем мечу у коме су резултатом 61:49 (24:16, 13:18, 9:6, 15:9) били бољи од Мега Лекса. Меч у спортском центру „Пинки“ пратило је 2500 гледалаца, а најбољи појединци у победничком тиму били су Милер са 18 поена и 8 скокова док су Цирбес и Симоновић додали по 9. Код домаћина, најефикаснији био је Загорац са 21 поеном.

Стартна петорка: Кинзи, Дангубић, Цирбес, Митровић и Јовић.

Агресиван почетак црвено-белих и добра унутрашња игра донела је гостима предност 12:7. Додатну енергију са клупе донео је Квинси Милер и са 10 везаних поена донео свом тиму осетнију предност на крају прве деонице 24:16.

Активан резултат дуго су држали кошаркаши Звезде, али је Мега средином друге деонице углавном поенима Загорца и Ивановића успела да се врати у меч и поведе 32:31. Кош за кошем играло се у завршници полувремена, зоном је покушао тренер Милојевић да одржи предност, али је српски шампион са 6 поена Симоновића преузела вођство на полувремену 37:34. Најбољи је био Милер са 10 поена.

Прилично неефикасна деоница са обе стране, доста промашаја и празних минута оба тима. Велику подршку са трибина имали су црвено-бели током читавог меча. И поред изузетно лоше игре у трећој четвртини, актуелни шампион задржао је предност 44:40.

Рана серија гостију 5:0 приморала је тренера Милојевића да реагује тајмаутом. У пар наврата је Мега запретила, али је регионални шампион паметном игром одбијао налете и већ пар минута пре краја осигурао тријумф. Коначних 61:49 донели су црвено-белима тријумф у финалној серији, а свим фановима велико славље у хали Пинки. Звезда је одбранила трофеј у АБА лиги!

КК Црвена звезда Телеком:  Кинзи 4, Ребић, Дангубић 2, Митровић 6, Лазић 2, Мициц 5, Симоновић 9,  Гудурић 2, Јовић 3, Милер 18+8ск, Цирбес 9, Штимац 1.

Кошаркаши Црвене звезде Телеком поред сјајне сезоне у Евролиги и пласмана у Топ 8, наставили су са доминацијом у регионалном такмичењу и са 3:0 у финалној серији узели други прстен заредом.

Изабраници Дејана Радоњића немају пуно времена за славље и одмор јер их почетак домаћег такмичења у коме такође бране титулу очекује већ овог викенда.

Претходни текстБожовић и Сикимић пред Вождовац
Следећи текстМунћан: Спремни смо да задамо завршни ударац