Звезда ми је много дала

38

Дејан Миловановић је одиграо свој 200 меч за Црвену звезду, али капитен наших фудбалера је и после победе над Бежанијом (4:1) у свом стилу у први план избацио повратак у шампионску трку, односно клупски успех.

– Пре само две недеље сви су нас отписали. Заостајали смо седам бодова, а већ данас смо много ближи. Ипак, свесни смо да и даље ништа не зависи од нас, већ од других клубова који играју с нашим конкурентом. Реално, много смо ближи трофеју у купу, па смо зато максимално сконцентрисани на дерби који нас чека на нашем стадиону. Вратили смо самопоуздање, поново смо дали четири гола и пуни мотивације идемо на мегдан комшијама – каже српски репрезентативац.

У дербију ће Партизан бити ослабљен за Жуку и Вјештицу који су искључени у Новом Саду, док Александар Јанковић не може да рачуна на Огњена Короман због парних жутих картона.
– Као и пре десет дана, уочи првенственог дуела, рећи ћу само да бих више волео да су комплетни.

Редак јубилеј у црвено-белом, Миловановић је зачинио сјајним голом:
– Много је добар осећај кад одиграш 200 утакмица за клуб који волиш и у којем си провео пола живота. Ипак, најважније је да смо смањили заостатак за ривалом – скромно поручује Миловановић, чији је отац Ђорђе носио Звездин дрес скоро 300 пута. – Да, али у татин збир су урачунате и пријатељске утакмице, док сам ја одиграо 200 званичних. Чим будем имао времена проверићу колико их је он тачно играо.

Уколико би Звезда освојила титулу и квалитетно се појачала на лето, Миловановић би опет могао да одложи одлазак у иностранство:
– Неостварена жеља ми је да играм са Звездом у Лиги шампиона. Уговор ми истиче на лето 2009. али ниједна опција није искључена. Звезда ми је много дала и желим да јој се одужим на сваки начин. Да ли ћу остати зависи од договора са управом и директором Буњевчевићем.

Претходни текстМорам да се опоравим што пре
Следећи текстПривикавамо се на терен