Црвено-бели стампедо протутњао Истанбулом – 76:57!

14

Кошаркаши Црвене звезде су савладали Фенербахче у Истанбулу са 76:57, у оквиру трећег кола Евролиге.

Изабраници Јаниса Сферопулоса су остали перфектни на старту Евролиге и сада имају скор 3-0, док је Фенер на 2-1.

Црвено бели су у Улкер Арени одиграли фантастичну утакмицу од почетка до краја, изузетно чврсто у одбрани (33 скока и 8 украдених лопти), врло маштовито и расположено у нападу о чему говори и 19 аасистенција. Након 12 минута било је 31:12, али је било јасно и да Фенербахче може боље (расположен је био једино Хејс Дејвис), након серије 12-0 домаћин је ухватио прикључак а на велики одмор се отишло са 31:38. Фенербахче је пришао на 45:41 на стару треће деонице, али онда су се разиграли Даум и Митровић и црвено бели су опет стекли двоцифрену предност!

ЗЦрвена звезда није спуштала интензитет у одбрани, дозволила је Фенербахчеу само 15 поена у последњој деоници, а тројкама Мекинтајера, Недовића и Калинића вратили се на огромних +19 и стигли до велике велике победе 57:76!!!

Звезду је до победе предводио Џоел Боломбој са дабл-дабл учинком, 18 поена и 11 скокова, пратио га је Немања Недовић са 17 поена уз два скока и три асистенције. Двоцифрен је био још Мајк Даум са 14 поена уз пет скокова, без промашај за два поена, а истакао се и Коди Милер-Мекинтајер са осам поена, три скока и осам асистенција.

Тренер Јанис Сферопулос: – Желим да честитам нашим играчима на врло ефикасној игри вечерас. Није лако играти против Фенера, поготово овде на њиховом терену. Ово је тим са много квалитетних играча и много искусних играча у Евролиги. За нас је од почетка био велики изазов да дођемо овде и одиграмо нашу најбољу утакмицу. Зато честитам играчима, јер је ово права тимска победа. Ко год да је вечерас играо, помогао је тиму да победи. Без обзира на то колико је времена провео на терену. Мислим да је кључ наше победе била наша одбрана. Дозволили смо 57 поена. Приморали смо их на 18 изгубљених лопти. И мислим да је то било кључно у неким тренуцима игре када нисмо постизали поене због добре одбране Фенера. Али задржали смо предност и имали смо је од почетка до краја.

– Наравно, такође је био веома важан и одличан почетак, сјајна прва четвртина. Али мислим да смо овим наступом мало изненадили наше противнике. Настављамо даље, прерано је за славље. Пред нама је дугачак пут, ово је маратон. Морамо остати скромни, наставити да се усавршавамо и учимо једни од других јер смо нови тим. И наставити да се боримо јер је сезона тек почела. Срећно Фенербахчеу у будућности.

Фенербахче – Црвена звезда Меридианбет 57:76 (12:26, 19:12, 11:16, 15:22)

Улкер Спортс Арена, Истанбул;
Судије: Пјотр Пастусјак, Карлос Кортес, Томас Бисуел.

Фенербахче: Бирсен, Болдвин 3, Мели 1, Шанли 2, Махмутолу 3, Хејс Дејвис 20 (8ск), Хол 10, Пјер 5, Жагарс 2, Колсон 9 (4ск), Марјановић -, Бирч 2.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МЕРИДИАНБЕТ: Милер Мекинтајер 8 (8ас), Кенан 3, Теодосић 2, Давидовац -, Митровић 7, Калинић 7 (4ск), Добрић -, Боломбој 18 (11ск), Даум 14, Гедраитис -, Недовић 17, Дос Сантос.

Црвено-беле у наставку очекује меч са екипом Барселоне, који је на програму у петак од 20 часова у готово сигурно препуној “Београдској арени”.

Претходни текстИвица Јевтић нови селектор Црне Горе
Следећи текстМаксимовић међу 60 највећих талената света