Звездина будућност у генерацији 2007

23

Током првог дела сезоне Црвена звезда је имала задовољство да на мечевима Купа Србије промовише два млада играча, која су поникла у Омладинској школи у генерацији 2007. Високи штопер Вељко Милосављевић се уписао као трећи, а виспрени дриблер Андрија Максимовић као пети најмлађи дебитант у клупској историји српског фудбалског великана.

Први је чар сениорског фудбала у црвено-белом дресу, од талентованих играча у класи 2007, осетио Вељко Милосављевић. Памтиће момак рођен у Пожаревцу меч 1/16 финала националног купа против Трајала, када је у 78. минуту добио шансу да уђе на терен и тако постане трећи најмлађи фудбалер у историји Црвене звезде, који је заиграо за први тим на такмичарском мечу са само 16 година, три месеца и 20 дана. Реч је о централном дефанзивцу, а Милосављевић претендује да постане прототип модерног штопера. Одлично износи лопту и креира игру из последње линије тима, док је у одбрамбеним задацима конкретан, те агресивношћу доминантно наступа у Омладинској лиги Србије. Такође, у Лиги шампиона за младе је демонстрирао изузетан квалитет у окршајима са снажним фудбалским академијама.

У осмини финала Купа Србије млади Андрија Максимовић се нашао у друштву пробраних дечака, који су остварили сан наступом за први тим. С обзиром на то да је са тек 16 година, шест месеци и једним даном, постао пети најмлађи дебитант у историји Црвене звезде. Талентовани плејмејкер је рођен у Новом Пазару, а дебитовао је против нишког Радничког када је на терену Маракане провео 45 минута. Премда, вешти дриблер није тек тада осетио чари сениорског фудбала, јер је током претходних шест месеци бранио боје нашег развојног тима – Графичара. Са шест голова издвојио се као најефикаснији играч у чети Марка Неђића, уз једно проигравање за погодак. Као фудбалер на двојој регистрацији имао је право да наступа у Лиги шампиона за младе. Погодио је мрежу Манчестер Ситија у ремију црвено-белих јуниора и потврдио невероватан потенцијал који поседује.

Да у генерацији играча рођених 2007. година наш клуб има будућност сведочи плејада фудбалера који су тренутно у тиму Звезде до 18 година и такмиче се против старијих ривала, те се њихови дебитантски наступи у првом тиму убрзо очекују.

Претходни текстГоловић и Глишић у комисијама ЕЈУ и ИЈФ
Следећи текстУ продаји полусезонске карте КК Црвена звезда Меридианбет