Спартак – Црвена звезда 1:5 (0:2)

13

Фудбалери Црвене звезде су савладали Спартак на гостовању у Суботици у оквиру 13. кола Суперлиге Србије. Црвено-бели су до тријумфа стигли доминантном игром, а у листу стрелаца се уписало чак пет различитих фудбалера нашег тима.

Спартак – Црвена звезда 1:5 (0:2)

Стадион: „Градски стадион“ у Суботици.

Судија: Никола Радаковић.

Стрелци: Бијеловић у 58. минуту за Спартак, а Силас у 18, Родић у 41, Ендиаје у 51, Милсон у 62. и Катаи у 73. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Кајки, Дунђерски, Ћаласан (Спартак).

Спартак: Дулић, Коларић, Ћаласан, Богићевић, Мијић (од 46. Лукић), Кајки, Бонсу (од 63. Ебука), Виторовић, Тодороски, Бабић (од 81. Пеић), Мулато (од 46. Бијеловић).

Резерве: Вулић, Дунђерски, Керкез, Пеић, Бијеловић, Ебука, Лукић, Симин.

Црвена звезда: М. Илић, Сеол, Ђига, Лековић, Родић (од 74. Милосављевић), Канга, Крунић (од 65. Далсио), Л. Илић (од 78. Максимовић), Силас (од 65. Радоњић), Милсон, Ендиаје (од 65. Катаи).

Резерве: Гутеша, Дегенек, Милосављевић, Спајић, Далсио, Шљивић, Радоњић, Елшник, Максимовић, Катаи, Сремчевић.

Запретили су црвено-бели већ у шестом минуту утакмице. Првобитно је из прекида са десног бока центаршут у петерац упутио Лука Илић, а највиши у скоку је био најистуренији фудбалер нашег тима – Ендиаје, али је његов ударац главом завршио тик изнад пречке. Родић је само неколико десетина секунди касније имао сличну прилику као и Ендиаје, али је и његов покушај после корнера завршио такође изнад гола суботичког тима.

Крунисали су изабраници Владана Милојевића сјајан почетак утакмице, те су прешли у вођство у 18. минуту меча. Пре свега је претходио центаршут из корнера са десног бока Луке Илића, лопту је закачио Крунић, а потом је најспретнији био Силас који је постигао погодак из непосредне близине.

Брзоноги Силас је поново у 23. минуту меча припретио голу Дулића, али је његов нови покушај после центаршута завршио тик поред стативе. Ендиаје је искористио неспретну реакцију одбране Суботичана, те је шутирао са неколико метара удаљености, али су играчи Спартака успели да избаце лопту са гол линије.

Пулени Владана Милојевића су после постигнутог гола у потпуности диктирали темпо на мечу, те су кроз посед и кратка додавања стизали до прилика пред голом Спартака. После одличног центаршута Родића са левог бока у 39. минуту меча, Сеол је упутио снажан ударац са 15 метара, али је голман домаће екипе био сигуран.

Још једном су фудбалери Црвене звезде показали да су прекиди једно од најјачих „оружја“ нашег тима. Милан Родић је у 41. минуту веома снажним и прецизним ударцем главом постигао други гол за наш тим, на асистенцију Луке Илића, који је упутио феноменалан центаршут из слободног ударца.

У 50. минуту утакмице је на непрописан начин у шеснаестерцу Спартака оборен стамени Ендиаје, те је судија Радаковић показао на белу тачку. Ендиаје је још једном потврдио изузетну голгетерску форму, те је био непогрешив са беле тачке и увећао предност тима. Суботичани су стигли до свог првог гола на утакмици у 58. минуту преко Бијеловића.

Могао је Лука Илић до поготка у 61. минуту када је сјајно шутирао по земљи после феноменално одложене лопте Ендиајеа, али је његов покушај завршио тик поред леве стативе гола Спартака. Стигла ја Црвена звезда до четвртог поготка на мечу преко Милсона у 62. минуту. Првобитно је својим „соло слаломом“ Силас нанизао дефанзивце Спартака, а потом је одложио пас за Милсона, који је из петерца успео да затресе мрежу Дулића. Постигао је и пети гол за наш тим сада већ најбољи стрелац у историји Суперлиге Србије – Александар Катаи. Центаршут са десног бока је упутио Радоњић, а Катаи је веома снажно шутирао главом, те о пречку поново затресао мрежу Суботичана.

Претходни текстСедмица Звезде у Загребу за другу победу у ИХЛ лиги
Следећи текстЈовановић вицешампионски, Анђелковић на корак до медаље на Европском опену Сарајеву