Омладинци славили против Графичара

17

Омладински састав Црвене звезде је победио екипу Графичара резултатом 1:3, у оквиру 11. кола Омладинске Лиге Србије. Стрелци за екипу Ненада Милијаша су били Огњен Теофиловић у два наврата, као и Никола Тасић.

Графичар – Црвена звезда 1:3 (1:3)

Стадион: „Терен омладинске школе Црвене звезде“.

Судија: Стефан Микавица.

Стрелци: Кнежевић у 16. минуту за Графичар, а Теофиловић у 18. и 32. и Тасић у 25. минуту за Црвену звезду.

Графичар: Достанић, Чапрић, Цветковић, Ћитић (од 82. Костић), Ранковић, Јанковић (од 71. Такер), Кнежевић, У. Ђорђевић, Столић, Остојић, Трач.

Црвена звезда: Бекоња, Тегелтија, Фол, Гудељ, Ристовски (од 73. Костов), Рамадани (од 73. Илић), Тошић (од 61. Василић), Младеновић (од 46. Манојловић), У. Ђорђевић (од 46. Мишић), Тасић, Теофиловић.

Прву шансу на мечу су имали условно речено домаћи играчи, када је у другом минуту по десном боку прошао Урош Ђорђевић, из редова Графичара, те шутирао левом ногом гађајући сам угао гола, али је Бекоња сјајно реаговао и преусмерио лопту у корнер. Нову велику прилику је имала екипа Ненада Милијаша у петом минуту када су сјајно комбиновали Теофиловић и Тошић. После додавања високог Звездиног нападача, Тошић је нанизао противнике сјајним дриблингом, али је његов ударац потом изблокиран. На одбитак тог покушаја је налетео Теофиловић, али је његов шут завршио преко пречке гола који брани Достанић.

Поново су запретили црвено-бели у 15. минуту, када је са ивице шеснаестерца ударац опробао Тасић, али је добро постављени Достанић одбранио тај покушај. Домаћи тим који предводи са клупе Александар Јевтић дошао је до предности у 16. минуту преко Кнежевића, који је рутински искористио један на један ситуацију у којој се нашао пред голом Звезде.

Само два минута касније је у казненом простору Графичара, на непрописан начин оборен Младеновић, те је главни судија утакмице досудио једанаестерац. Огњен Теофиловић је реализовао казнени ударац, те је већ у 18. минуту успео да поравна резултат утакмице. Већ у 21. минуту је Звезда могла до преокрета, али је Теофиловићев ударац из веома изгледне позиције, завршио тик преко гола Графичара. Већ у следећем нападу се поново истакао млади чувар мреже домаће екипе – Достанић, јер је у два наврата успевао да одбрани ударце које је упутио Тошић.

Црвено-бели су стигли до преокрета у 25. минуту када је Никола Тасић, на сјајан оштар центаршут који је упутио Тошић, затресао мрежу Графичара. Постигли су омладинци Црвене звезде трећи погодак у првом делу игре, преко Огњена Теофиловића, који је сјајно главом шутирао након што га је центаршутем после помоћне игре из корнера упослио Ристовски.

Услед напорног распореда, те умора након утакмице у Монте Карлу, Ненад Милијаш је у другом делу овог меча доста мењао. За Звезду су у другом полувремену заиграли Манојловић, Мишић, Василић, Илић и Костов, а заменили су Ђорђевића, Младеновића, Тошића, Рамаданија и Ристовског. Црвено-бели су искористили предност из првог полувремена, те су увели меч у „мирније воде“ у другом делу игре.

Доминирали су у поседу лопте током целог полувремена изабраници Ненада Милијаша, те нису дозволили противнику да се разигра и да на тај начин дође до прилике за постизање поготка. Испоставило се да је погодак Огњена Теофиловића из 32. минута, био и последњи на овом мечу, те је резултат остао 1:3.

Претходни текстПораз ватерполиста од Новог Београда
Следећи текстЗвездин подмладак вицешампионски на Меморијалу „Светислав Ивановић Ес“