Ослабљена Црвена звезда без шансе у Мадриду

12

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет поражени су у петом колу Евролиге од Реала у Мадриду резултатом 95:72.

Црвено бели су били ослабљени неиграњем двојице изузетно важних играча, Боломбоја и Недовића, уз то Факундо Кампацо наш некадашњи плеј је био изузетно расположен, па је пораз био неминован. Наш тим је сада на скору 3-2, а најефикаснији у нашим редовима био је Милош Теодосић са 11 поена.

Утакмица у којој наш тим ослабљен није био равноправан ривал, на полувремену је било 46:29, а Реал је предвођен Кампацом који је диктирао игру свог тима контролисао дешавања на терену и лако дошао до победе.

Реал Мадрид  – Црвена звезда Меридианбет 95:72 (22:10, 24:19, 25:25, 24:18)
Дворана: “Визинк центар”

Реал Мадрид: Абалде 9, Кампацо 13 (6ас.), Рејтан-Мејс 3 (4ск., 4ас.), Гонзалес 2, Хезоња 7 (5ск., 6ас.), Муса 17, Дек 10 (5ск.), Геј 2, Ибака 5 (6ск.), Таварес 12 (6ск.), Љуљ 3 (5ас.), Ендиаје 12 (6ск.)

Црвена звезда Меридианбет: Милер-Мекинтајер 5, Кенан 7, Теодосић 11 (4ас.), Давидовац 3 (7ск.), Митровић 6 (4ск.), Лазић 3, Калинић 9 (4ск.), Добрић 2, Даум 8, Гиедраитис 3, Плавшић 7, Дос Сантос 8;

Тренер Јанис Сферопулос: – Мислим да нисмо играли чврсто колико смо хтели, то је најбитније. Требало је да будемо агресивнији, да играмо бољу одбрану, наравно. У нападу да играмо паметније. Било је тренутака када смо лоше читали игру на обе стране терена и морамо из тога да научимо рекао је Сферопулос.

Милош Теодосић: –Они су у добром ритму, а ми смо им дозволили да се разиграју. Искреирали су доста отворених позиција за шут и зицера. У неким моментима деловало ми је да смо их преценили. Превише смо их поштовали. Није наше најбоље издање. Треба што пре да заборавимо утакмицу. Очекује нас тежак распоред у наредне две недеље.

Црвено бели право из Мадрида путују у Задар где их већ у суботу очекује меч 6.кола АБА иге а након тога и ново дупло коло ЕЛ, мечеви са Жалгирисом у Каунасу (среда) и Панатинаикосом у Београду (петак).

Претходни текстЗвезда убедљива на гостовању против Такова
Следећи текстЗвезда и Удружење „Чеп за хендикеп“ заједно у новој сезони