Милојевић: Имамо велики број повреда, али осећамо енергију навијача

9

У оквиру 13. кола Суперлиге Србије наш тим ће гостовати Спартаку на ”Градском стадиону” у Суботици. Шеф стручног штаба Црвене звезде – Владан Милојевић је изнео очекивања пред наредну утакмицу у домаћем првенству, која је на програму у суботу од 18 часова.

Почео је Милојевић са анализом претходног меча нашег тима у Лиги шампиона против Монака.

– Други гол који смо примили, начин на који се то десило, то су детаљи који не би требало да се догађају. Да ли је Монако ушао јаче или ми нисмо како треба? Неопходно је да будемо искуснији, паметнији и “намазанији”, не можемо да примимо гол на такав начин. Пре тога смо имали акцију, као и играча мање у пољу, с обзиром на то да је Олањинка био ван терена после сумњиве ситуације. Мислим да је то све психолошки утицало на екипу – рекао је Милојевић.

Осврнуо се шеф струке на чињеницу да је у овом тренутку у његовом ростеру има доста повређених играча.

– Тешка је ситуација.

Искусни стратег је изнео кратку анализу игре наредног ривала црвено-белих.

– Спартак игра врло компактно. Не одустају да играју свих 90 минута, увек се боре. Динамична су и компактна екипа, која може у сваком тренутку да направи проблем.

Звезда је током претходних утакмица успевала да савлада Спартак високим резултатом, а представнике медија је интересовало да ли наш клуб поново може до убедљивог тријумфа.

– Не могу да причам шта бих прихватио у овом тренутку, свакако нас очекује захтевна утакмица.

На питање да ли ће се у тиму наћи више бонус фудбалера, стратег црвено-белих је истакао да ће након последњег тренинга знати на које играче ће моћи да рачуна.

– Још увек не знам. Нисмо одрадили последњи тренинг, па ћемо након истог видети ко ће бити спреман за утакмицу против Спартака.

Говорио је Владан Милојевић о великој подршци навијача у Монте Карлу, као и степену повреде Питера Олањинке.

– Значи нам велика подршка. Навијачи су стално ту, чујемо њихову песму и осећамо енергију. Поготово код резултата који нису повољни по нас. Честитам им и одајем признање. Знам да им није лако и да очекују више од нас. На нама је да оправдамо поверење, а на њима је да бодре момке. Доста нам је тешко у овом тренутку. Имамо велики број тешких повреда. Ужасна повреда Олањинке, желео је да настави на полувремену после гажења иако је имао отеклину на нози. Тај оток је извршио компресију на тетиву, која је пукла. Јако ми је тешко и жао нам је, јер је Олањинка врло битан за тим, прирастао нам је за срцу, обожавамо га и волимо. Највећи утисак утакмице ми је био што га нисам извео раније из игре. Доста играча поред њега недостаје. Нису то лагане повреде, већ због којих морате да паузирате три до четири недеље. После тога играчи морају да се врате у такмичарску форму, а то одузима још месец дана. Хвала навијачима што их овако бодре. Имаћемо много младих играча, фудбалера који нису много играли. Треба им подршка, а са моје стране велико поштовање према њима.

У 84. години живота нас је напустио легендарни Тома Милићевић, са којим је Милојевић имао привилегију да ради као млад фудбалер.

– Тома Милићевић је човек који се сигурно више неће појавити на овим просторима, са великим знањем и људским карактеристикама. Не само у Црвеној звезди, већ и у Србији. Посветио је цео живот раду са младим играчима, проналажењу талената. Имао сам срећу да сарађујем са њим. Веома ми је жао, напустио нас је велики човек иза кога остаје празнина. Потрудићемо се да задржимо чика Тому у сећањима наредних генерација. Најискреније саучешће породици Милићевић – рекао је Милојевић.

Претходни текстКадети сигурни у Лучанима
Следећи текстЧика Томина деца се опростила од клупске легенде