Кадети сигурни у Лучанима

12

Кадетска селекција Црвене звезде је победила Младост из Лучана у оквиру 13. кола Кадетске лиге Србије, резултатом 1:2. У листу стрелаца су се уписали Вељко Журић и Лука Зарић.

Младост – Црвена звезда 1:2 (1:1)

Стадион: Терени „ФК Младост“.

Судија: Стефан Филиповић.

Стрелци: Драшкић у 19. минуту за Младост, а Журић у 10. и Зарић у 50. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Лабан, Ћировић, Перић (Младост), Журић, Јовановић, Ивковић (Црвена звезда).

Младост: Цветковић, Чавић (од 80. Милетић), Ђокић, Јевтовић (од 68. Перић), Стевановић (од 80. Милошевић), Драшкић, Мановић (од 85. Симићевић), Јечменица, Митровић (од 75. Смиљанић), Лабан, Ћировић.

Црвена звезда: У. Николић, Ивковић (од 80. Паповић), Л. Николић, Бауцал, Стрика, Журић, Мрваљевић (од 75. Карановић), Петровић, Зарић, Јовановић (од 85. Вранић), Дамјановић (од 90. Крстић).

Први пут су црвено-бели запретили голу противника у осмом минуту утакмице, када је после корнера Петровића, добар центаршут упутио Јовановић, али је голман Цветковић правовремено реаговао. Повела је Звезда већ у 10. минуту меча преко Вељка Журића. После гужве у шеснаестерцу екипе из Лучана, лопту је до Журића преусмерио Ивковић, а затим је са ивице казненог простора сјајно захватио дефанзивни везни Црвене звезде, те је нашем тиму донео предност на мечу. Екипа Младости је стигла до изједначења у 19. минуту утакмице, а стрелац је био Драшкић.

Могли су црвено-бели до нове предности на дуелу већ у 21. минуту утакмице када је Мрваљевић сјајно оставио лопту за Петровића, који је у трку шутирао спољним делом копачке, али је лопта отишла тик поред десне стативе. Јовановић је после тачно пола сата игре, упутио веома незгодан ударац након сјајног соло продора, али је био умало непрецизан.

После комбинације на малом простору на релацији Јовановић-Дамјановић, високи Звездин нападач је у самом финишу првог полувремена упутио ударац, али је лопта отишла преко пречке гола екипе из Лучана. На самом старту другог дела игре је опасан ударац са левог бока упутио нападач Звезде – Дамјановић, али је био непрецизан. Стигли су црвено-бели до нове предности на утакмици, када је на асистенцију са левог бока Мрваљевића, Лука Зарић из петерца затресао мрежу Лучанаца.

Дамјановић је у 69. минуту феноменално одложио лопту за Зарића, а потом је полетни крилни нападач шутирао из непосредне близине, али је Цветковић још једном одбранио. Црвено-бели су употпуности после другог постигнутог гола контролисали утакмицу. Имали су прилику изабраници Александра Линте у самом финишу утакмице да повећају предност, али је Петровић после корнера био умало непрецизан. Сјајно су комбиновали Зарић и Паповић, али је Цветковић спречио наше кадете у намери да постигну и трећи гол на мечу.

Претходни текстЗвезда и Удружење „Чеп за хендикеп“ заједно у новој сезони
Следећи текстМилојевић: Имамо велики број повреда, али осећамо енергију навијача