Катаијева статистика у Суперлиги

4

Са два постигнута поготка на јучерашњој утакмици против нишког Радничког – Александар Катаи је постао најбољи стрелац у историји Суперлиге Србије, са 104 дата гола. Уједно су му то били 115. и 116. погодак у црвено-белом дресу, по чему се сад изједначио на седмом месту вечне листе стрелаца Црвене звезде, са легендарним Дарком Панчевом.

‍Ово је Звездином Магику други мандат у дресу вољеног клуба, који је исто као и први, обележио спектакуларним потезима, бравурама и квалитетом, те фудбалским талентом који ретко који играч на свету поседује. Због свега, претходно наведеног, Александар Катаи је несумњиво један од најбољих фудбалера икада који је играо у српским оквирима. То је потврдио и на утакмици са Радничким из Ниша (5:1), када је са два постигнута поготка, званично постао најбољи стрелац у историји Суперлиге Србије.

Профилисао се као једна од легенди клуба са стадиона „Рајко Митић“, те ће сигурно остати уписан златним словима у историји Црвене звезде. У оба мандата у црвено-белом дресу је био изразито ефикасан, а уз то, волео је и да асистира својим саиграчима. Био је један од главних „шрафова“ у великим успесима Црвене звезде, те је за клуб који навија увек пружао максимум, како на терену, тако и ван њега.

Сви голови Александра Катаија у Суперлиги Србије:

Партизан – 5 голова
Чукарички – 6 голова
Раднички Ниш – 13 голова
Нови Пазар – 7 голова
Младост – 6 голова
Јавор – 5 голова
Вождовац – 4 гола
Раднички 1923 – 3 гола
ТСЦ – 5 голова
Спартак – 5 голова
Војводина – 3 голова
Напредак – 5 голова
Радник – 10 голова
Рад – 1 гол
Јагодина – 2 гола
Борац – 5 голова
БСК – 2 гола
ОФК Београд – 1 гол
Пролетер – 3 гола
Мачва – 2 гола
Слобода – 2 гола
Инђија – 1 гол
Младост ГАТ – 3 гола
Доњи Срем – 2 гола
Колубара – 1 гол
Јединство – 1 гол
Млади Радник – 1 гол

Претходни текстАндреју злато, Андреи сребро на турниру „Чаба Ференц“
Следећи текстКатаи пред новим рекордом