Катаи пред новим рекордом

5
Crvena Zvezda - Radnicki NIS, Superliga Srbije, 18.10.2024. (photo by Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

Фудбалер Црвене звезде – Александар Катаи је на претходном мечу црвено-белих против Радничког из Ниша постао најбољи стрелац у историји Суперлиге Србије, док се изједначио са чувеним нападачем Дарком Панчевим на вечној листи стрелаца нашег клуба. Ипак, Катаи би у наредном периоду могао до новог рекорда и то на међународној сцени.

Наиме, у ервопским мечевима Звездина десетка је постигла 16 голова и тренутно се налази на високој четвртој позицији. Испред Катаија су Никола Жигић (17 голова), Бора Костић и Душан Савић (20 голова), као и првопласирани Зоран Филиповић (28 голова).

Искусни везни фудбалер је иза себе оставио Дарка Панчева (14 погодака), Ел Фарду Бена и Ричмонда Боаћија (12 погодака), Станислава Карасија (11 погодака)…

У дресу вољеног тима, Магико је био прецизан у Лиги шампиона против Манчестер Ситија претходне сезоне, док је у квалификацијама за најквалитетније фудбалско такмичење погађао у дуелима са Лудогорецом, Валетом (два гола) и Каиратом (два гола). У Лиги Европе је матирао голмане Слована из Либереца, Гента, Браге (два гола), Ференцвароша и Трабзонспора. У квалификационим мечевима је тресао мреже Сасуола, Арарата и Клужа (два гола).

Пред Звездом је још много европских изазова, а верујемо да ће Катаи у њима имати велику улогу.

Листа Звездиних стрелаца у европским такмичењима:

1. Зоран Филиповић 28
2. Бора Костић, Душан Савић 20
3. Никола Жигић 17
4. Александар Катаи 16
5. Дарко Панчев 14
6. Ел Фарду Бен, Ричмонд Боаћи 12
7. Станислав Караси 11
8. Милош Шестић, Бошко Ђуровски 10

Претходни текстКатаијева статистика у Суперлиги
Следећи текстПораз Звезде од Славије у Пиониру