Покер Звездиних омладинаца

4

Омладинска селекција Црвене звезде је савладала екипу Металца из Горњег Милановца на отварању 10. кола Омладинске лиге Србије, резултатом 4:0. Сјајну утакмицу пулена Ненада Милијаша су головима крунисали Даворин Тошић, Ђорђе Ранковић, Никола Тасић и Василије Костов.

Црвена звезда – Металац 4:0 (1:0)

Стадион: „Терен Омладинске школе Црвене звезде“.

Судија: Марко Карановић.

Стрелци: Тошић у 22, Ранковић у 47, Тасић у 77. и Костов у 81. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Гудељ, Костов (Црвена звезда), Јевтовић, Митровић (Металац).

Црвена звезда: Бекоња, Тегелтија, Рогановић, Гудељ, Ристовски, Тошић (од 58. Василић), Рамадани (од 63. Костов), Манојловић (од 46. Младеновић), Стојковић (од 70. Тасић), Ранковић, Теофиловић (од 58. Маркочевић).

Металац: Ковачевић, Васиљевић, Јевтовић (од 80. Милинковић), Фрлог (од 60. Бојовић), Коларевић (од 80. Вукадиновић), Николић, Каличанин, Кнежевић (од 75. Петровић), Кецовић, Петровић, Митровић (од 83. Ракоњац).

Високо су на почетку утакмице изашли изабраници Ненада Милијаша, а њихов притисак је уродио плодом већ крајем трећег минута, када је Тошић украо лопту у опазној зони противника, али је голман гостију успео да сачува своју мрежу. Нова претња по гол Металца је уследила већ у 14. минуту преко десног бока нашег тима, као последица феноменалне сарадње Тегелтије и Стојковића, али је ударац нашег десног бека још једном одбранио Ковачевић.

Искористили су црвено-бели иницијативу на терену на почетку ове утакмице, те је Даворин Тошић донео предност Звезди у 22. минуту утакмице. Првобитно је Манојловић феноменално шутирао са дистанце и погодио пречку, а потом је Тошић сјајно испратио игру, те избегао офсајд, а затим је елегантно затресао мрежу гостију. Гости су вребали своје шансе из контранапада, али је добро постављена одбрана Звезде решавала све проблеме са лакоћом, док су у фази напада омладинци нашег клуба били веома конкретни, те су лако долазили у изгледне прилике пред голом Металца. Тошић је правио највише проблема гостујућој одбрани у првом полувремену овог меча, те је у 33. минуту из „другог плана“ снажно шутирао, али је његов ударац одбранио Ковачевић.

Отворили су црвено-бели друго полувреме на сјајан начин, те су из првог напада повисили предност на 2:0. Стојковић је са десног бока упутио центаршут, а  изузетно сналажљиви Ђорђе Ранковић се сјајно позиционирао у петерцу противника, те је затресао мрежу Металца. Теофиловић је само два минута касније имао велику прилику за трећи гол у транзицији, али је Ковачевић успео да одбрани тај покушај. Резервиста Младеновић је у 63. минуту утакмице опробао ударац са ивице шеснаестерца, међутим био је непрецизан. Василић је имао „стопостотну“ прилику само минут касније, али је расположени Ковачевић још једном, добром интервенцијом спасио екипу Металца. Ранковић је запретио и у 68. минуту после сјајног „соло“ продора, ударцем са дистанце, али то није било довољно да се савлада голман гостију.

Повисио је Никола Тасић резултат на 3:0 у 77. минуту утакмице, када је примио лопту у казненом простору, те је потом са неколико спретних дриблинга нанизао противничке дефанзивце, а затим је на крају веома лако савладао голмана Металца. Права магија Василија Костова је у 82. минуту Звезди донела четврти погодак на утакмици. Приметио је Звездин бисер да има довољно простора око себе, а затим је упутио неодбрањив „пројектил“ са 25 метара ка голу Металца и поставио коначан резултат меча.

Претходни текстПрвог дана на Маракани прикупљене 342 јединице крви
Следећи текстЦрвена звезда – Раднички Ниш 5:1 (3:0)