Црвена звезда – Раднички Ниш 5:1 (3:0)

11

Фудбалери Црвене звезде су на утакмици која је отворила 12. коло Суперлиге Србије савладали нишки Раднички, резултатом 5:1. Сјајну партију момака које са клупе предводи Владан Милојевић су головима крунисали Лука Илић, који је постигао хет-трик и Звездин Магико – Александар Катаи, са два постигнута гола.

Црвена звезда – Раднички Ниш 5:1 (3:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Марко Ивковић.

Стрелци: Илић у 4, 33. и 44. и Катаи у 59. и 61. минуту за Црвену звезду, а Ивеља у 90. минуту за Раднички Ниш.

Црвена звезда: М. Илић, Пруцев (од 29. Сеол), Ђига, Спајић (од 46. Милосављевић), Родић, Крунић, Елшник, Л. Илић (од 75. Канга), Максимовић (од 46. Радоњић), Олањинка, Дуарте (од 56. Катаи).

Резерве: Гутеша, Милосављевић, Лековић, Сеол, Канга, Шљивић, Катаи, Радоњић, Силас, Милсон, Ендиаје.

Раднички Ниш: Манојловић, Стојановић, Јамкам (од 46. Павловић), Војновић, Ђо (од 46. Фрaj), Нишић (од 81. Николић), Стајић (од 63. Терзић), Јуруков, Белаковић, В. Илић, Стјуарт (од 46. Ивеља).

Резерве: Стевановић, Станивуковић, Етонгу, Петковић, Фрaj, Павловић, Танко, Терзић, Зец, Ивеља, Николић.

На феноменалан начин су отворили утакмицу изабраници Владана Милојевића, те су прешли у вођство већ у четвртом минуту преко Луке Илића. У првом плану је био прво његов ефектан дриблинг, којим је преварио свог чувара, а затим је елегантно пласирао лопту у даљи угао голмана Манојловића.

Наставили су првотимци нашег тима са иницијативом, првенствено кроз посед лопте, а из тога су произилазиле прилике за гол. У десетом минуту утакмице је млади Максимовић имао прилику да опроба ударац приликом транзиције црвено-белих, али га је Јамкам изблокирао.

Поново је у 16. минуту претња по госте из Ниша био Лука Илић, који је луцидним покушајем из прекида са ивице шеснаестерца погодио стативу гола Радничког. Услед повреде Пруцева, на терену се већ у 29. минуту утакмице нашао Сеол, који је у наставку утакмице заоузео позоцију десног бека.

Потврдио је своју сјајну игру на данашњој утакмици Лука Илић,  другим поготком у 33. минуту. Свему су претходили атрактивни дриблинзи Олањинке, који је одложио пас на леви бок за Родића, а затим је Илић на асистенцију Звездиног бека, главом сместио лопту у небрањени део мреже Нишлија.

Данас сјајни Лука Илић је комплетирао хет-трик у 44. минуту утакмице. Првобитно је ударац са леве стране петерца упутио Максимовић, којем се после одбитка лопта вратила у ноге, а затим је веома прецизно пронашао разиграног Илића, који је волејом „закуцао“ лопту у гол Радничког за убедљиву предност на полувремену.

Наставио је шеф струке – Владан Милојевић са изменама на полувремену, те су се у наставку сусрета на терену нашли Милосављевић и Радоњић, заменивши капитена Спајића, односно младог Максимовића. Запретио је по гол Нишлија у 55. минуту, Словенац Елшник, који је са веће удаљености веома снажно гађао леви угао мреже коју брани Манојловић, али је био умало непрецизан. У последњој трећини меча се на терену у црвено-белом дресу нашао и Катаи.

После само неколико тренутака проведених у игри, класу је показао Александар Катаи, који је феноменалним ударцем са ивице казненог простора савладао Манојловића, те је у 59. минуту повећао предност Црвене звезде на убедљивих 4:0. Разиграо се популарни „Магико“, па је већ у следећем нападу постигао и пети гол за пулене Владана Милојевића. Овог пута је искористио сјајан центаршут Олањинке, који је уследио после сјајног соло продора Нигеријца, те је главом затресао мрежу ривала са југа Србије. Имао је на данашњем мечу свемогући Лука Илић прилику да постигне и четврти погодак у 74. минуту по асистенцији Елшника са левог бока, али је његов покушај прошао за тик поред рашља гола Радничког. Пред сам крај меча Раднички је стигао до поготка, стрелац је био Ивеља, а недуго затим је главни арбитар означио крај утакмице.

Претходни текстПокер Звездиних омладинаца
Следећи текстКатаи постао најбољи стрелац Суперлиге и изједначио се са Панчевим!