Звезда потписала уговоре са четири талента

14

Црвена звезда непрестано улаже у своје бисере и фудбалску академију, па су данас у просторијама клупске телевизије на стадиону „Рајко Митић“ у друштву председника – Светозара Мијаиловића и директора Омладинске школе – Николе Јелића уговор продужила два талента, док су два бисера први пут ставила параф на уговор са нашим клубом.

‍Црвено-бели омладинци Даворин Тошић (офанзивни везни, 2007), Страхиња Стојковић (десни бек, 2007) су продужили сарадњу са нашим клубом. Параф на први професионални уговор су ставили припадници кадетске селекције Огњен Ивковић (десни бек, штопер 2008) и Страхиња Бауцал (штопер, 2009).

Директор наше Омладинске школе – Никола Јелић је честитао младим фудбалерима и саветовао их да још напорније раде у циљу постизања што бољих резултата и развоја.

– Сваки потпис и обнова уговора су важни за нашу академију. У последње време доста играча из Омладинске школе прелази у први тим Црвене звезде. Веома смо срећни када момци дебитују и наступају за сениорски састав. Пример је Андрија Максимовић, који је недавно дебитовао за А селекцију репрезентације Србије. У четворицу фудбалера који су данас промовисани имамо бескрајно поверење. Са Страхињом Стојковићем и Даворином Тошићем смо продужили уговор, они су стандардни репрезентативци наше земље. Верујемо у њихов квалитет и сматрамо да ће у наредном периоду Црвена звезда имати бенефите од партија у првом тиму. Огњен Ивковић, кога смо ангажовали из Бродарца, је данас постао професионалац. Има светлу перспективу, јер игра подједнако добро на позицијама десног и централног бека. Такође, редовно игра за национални тим, а очекујемо да и ове и наредне године буде важна карика у нашој академији. Најмлађи у овој групи је Страхиња Бауцал, један од најталентованијих дефанзиваца у региону у генерацији 2009. Стигао је у наше редове из Војводине, самим тим што игра за годину дана старију генерацију показује велику перспективу. Задовољни смо како се адаптирао на клуб и Београд и очекујемо да раскошан потенцијал подигне на виши ниво – поручио је Никола Јелић.

Претходни текстЗвезда у Купу Србије са Текстилцем
Следећи текстМилојевић: Меч против Радничког најбитнији, бодрићемо кошаркаше