Учинак Звездиних репрезентативаца

7

У октобарском репрезентативном циклусу, чак 14 првотимаца Црвене звезде је бранило боје својих националних тимова.

Суперталентовани Андрија Максимовић је након запажених партија у дресу Црвене звезде, те дебија у Лиги шампиона, добио прилику да заигра за А селекцију Србије. Млади везни фудбалер је у утакмицама против Швајцарске и Шпаније уписао прве сениорске минуте у националном тиму, те је тако још једном показао да је пред њим светла будућност.

Јован Шљивић је наставио са сјајним партијама у репрезентацији Србије до 21 године, те је био један од кључних „шрафова“ у победи његове екипе над Украјином, резултатом 1:0. За селекцију Србије до 19 година су у тријумфу над вршњацима из Русије, наступе уписали Урош Сремчевић и Вељко Милосављевић, који се уписао у листу стрелаца.

Тими Макс Елшник и Вања Дркушић су забележили по два наступа за Словенију у оквиру Лиге нација. У поразу Словеније од Норвешке, Елшник је био најбоље оцењен играч свог тима. У стартној постави Елшник и Дркушић су се нашли и против Казахстана, а Словенија је тријумфовала на гостујућем терену минималним резултатом.

За Гвинеју Бисао је у оквиру квалификација за Афрички куп нација, две утакмице одиграо Далсио Гомеш. У првој мечу је ушао у игру са клупе, док се за другу утакмицу нашао међу стартних 11. Његова репрезентација се два пута састала са Малијем, први дуел је завршен поразом, док су у другом ремизирали.

Насер Ђига је добио позив за квалификационе утакмице Буркине Фасо, али је услед нешто лакшег распореда, селектор тамошње репрезентације, одлучио да га одмори у овом квалификационом циклусу. Буркина Фасо је у оба меча била боља од репрезентације Бурунди, први је завршен тријумфом од 4:1, док је резултат другог сусета гласио 0:2.

Гелор Канга је на две утакмице са Лесотом, био најбољи играч Габона. У првој која је завршена без голова, добио је највећу оцену – 8.2, док је у реванш утакмици, поново био најбољи играч свог националног тима, али је уз то победу од 0:2 крунисао асистенцијом. Шериф Ендиаје није уписао минуте у дуплој победи Сенегала против репрезентације Малави са 4:0 и 0:1. Демократска Република Конго остварила два тријумфа над Танзанијом, резултатом 1:0, односно 0:2, а један од кључних играча на поменутим дуелима био је крилни нападач наше екипе – Силас.

Фелисио Милсон је још једном приказао феноменална издања на мечевима репрезентације Анголе, те је у победи над Нигером од 2:0, постигао гол, после само 13 минута проведених на терену. Савладао је национални тим Анголе и Нигер минималним резултатом, а Милсон се на поменутом дуелу нашао у стартној постави и провео 90 минута на терену.

Звездин представник на азијском континенту – Јунг Ву Сеол је за тим Јужне Кореје био злата вредан, јер је у првој утакмици, на којој су славили 0:2, у гостима против Јордана, био најбољи играч на терену забележивши асистенцију. Ту партију је испратио још једном одиграном утакмицом, на којој је Јужна Кореја савладала Ирак, резултатом 3:2.

Чувар наше мреже – Омри Глазер је наступио на две утакмице репрезентације Израела и то против Француске и Италије, а његов национални тим је претрпео два пораза.

 

Претходни текстКадети тријумфовали против Графичара
Следећи текстЦрвена звезда – Јагодина 25:23 (10:15)