Кадети тријумфовали против Графичара

13

Кадети Црвене звезде су у оквиру 11. кола Кадетске Лиге Србије савладали Графичар са 1:6 на теренима иза југа Маракане. Стрелци у овом ефикасном сусрету за нашу екипу су били Алекса Дамјановић, који је два пута затресао мрежу, док су Димитрије Шарић, Душан Јовановић, Вељко Журић и Павле Крстић постигли по један гол.

Графичар – Црвена звезда 1:6 (1:3)

Стадион: „Терен омладинске школе Црвене звезде“.

Судија: Стефан Микавица.

Стрелци: Јагличић у 29. минуту за Графичар, а Дамјановић у 2. и 24, Шарић у 14, Јовановић у 57, Журић у 62. и Крстић у 71. минуту за Црвену звезду.

Графичар: Косановић, Каљевић, Ђианг, Бубања, Стевић (од 60. Баштић), Луковић, Којић (од 46. Младеновић), Костић (од 60. Л. Јовановић), Јагличић (од 60. Антић), Калембер (од 46. Л. Јовановић), Драгишић.

Црвена звезда: Радановић, Ивковић (од 66. Тепић), Николић (од 66. Вранић), Бауцал, Стрика, Журић, Јевђић, Петровић (од 64. Мрваљевић), Шарић, Д. Јовановић (од 60. Паповић), Дамјановић (од 64. Крстић).

Изабраници Александра Линте су феноменално отворили дерби иза југа Маракане, голом већ у другом минуту сусрета. Прву прилику на утакмици је искористио Алекса Дамјановић, који је на асистенцију Шарића главом затресао мрежу.

Шарић је у 14. минуту удвостручио предност црвено-белих „хируршки“ прецизним ударцем десном ногом са ивице казненог простора. Звезда је повисила резултат на 0:3 у 24. минуту меча, када је центарфор Дамјановић искористио успаваност одбране Графичара, те рутински матирао Косановића. Екипа Графичара је стигла до свог првог гола на утакмици у 29. минуту, а стрелац је био Јагличић.

Повели су црвено-бели са 1:4 у 57. минуту утакмице када је гол Душану Јовановићу „на тацни“ сервирао сјајни Ивковић. Млади десни бек је после продора по десној страни на самој гол линији пронашао талентованог Јовановића, којем је остао лакши део посла, а то је да проследи лопту у небрањени део мреже. У 62. минуту утакмице је са беле тачке пети гол за изабранике Александра Линте постигао Вељко Журић. Стигли су црвено-бели и до шестог поготка у 71. минуту, када је нападач Павле Крстић искористио ”муњевит” контранапад  и ситуацију „један на један“ са Косановићем за нови гол и убедљиву победу Црвене звезде.

Претходни текстСеол кандидат за најбољег играча Азије
Следећи текстУчинак Звездиних репрезентативаца