Звездини мачеваоци вицешампиони Европе!

22

Мачеваоци Црвене звезде освојили су сребрну медаљу и титулу вицешампиона Европе на 64. Купу европских шампиона који је одржан у недељу 13. октобра у Хајденхајму, у Немачкој.

Црвено-бели су наступали у дисциплини флорет у саставу Вељко Ћук, Мохамед Хамза, Александер Чупенич и Милош Хрговић, предвођени тренером Степаном Колиесовим.

Црвено-бели су такмичење почели у групи 1 заједно са СЦХВСМ Лвов из Украјине и МК Карденал Киснерос из Шпаније. Украјинце су савладали са 45:30, док су против Шпанаца славили са 45:31 и тако се са првог места пласирали у наредну рунду такмичења.

Звезда је наставила са одличним партијама и у осмини финала лако је савладан Шумен из Бугарске са 45:22. У четвртфиналу препрека нашим флореташима био је румунски Рапид из Букурешта, а наша екипа је славила са убедљивих 45:24 и пласирала се међу четири најбоље екипе Старог континента.

Противник у полуфиналу била је екипа Фиаме Ђале Шерм из Италије. Меч је био веома узбудљив, неизвестан и пун тензија до самог краја. Италијани су имали предност пред последњи меч, а Александер Чупенич је фантастичним наступом, преокренуо и донео нашем тиму тријумф и пласман у финале – 45:43.

Црвено-бели су се за титулу шампиона Европе борили против Фиаме Оро, још једне италијанске екипе. И добро је Звезда почела, водила после два меча са 10:8, али су у трећем Италијани преокренули, а потом и повећали вођство на 20:14. Мохамед Хамза је био сјајан у петом дуелу и донео је нашем тиму вођство од 30:28. Ипак, Италијани поново преокрећу и у последњи дуел улазе са вођством од 40:35. Чупенич је учинио све да смањи резултат и запрети ривалу, али није успео да донесе црвено-белима преокрет, па је италијански тим славио велику победу – 45:42.

Спортско друштво Црвена звезда честита флореташима, стручном штабу и менаџменту Мачевалачког клуба Црвена звезда на изузетном успеху и освајању сребрне медаље у Купу европских шампиона!

Претходни текстКада испуниш највећу жељу свом највећем навијачу, који је из Пољске