Звезди нова победа и трилер на Бањици

14

Одбојкашице Црвене звезде славиле су у малом градском дербију, у оквиру 2.кола БПШ Суперлиге, против Радничког на Бањици после великог преокрета и пет сетова – 3:2, по сетовима 25:16, 19:25, 22:25, 28:26, 15:9.

Феноменални потези и поени за тв шпице, фанатична борба, два преокрета, пет сетова и два сата сјајне одбојке. Поени Симоне Матеске, Таре Сизар и два потеза Анђеле Веселиновић који спадају у префињену уметност завређују чисту десетку и довољан су позив да дођете на Бањицу.

Већ на самом старту нове одбојкашке сезоне имамо прилику да уживамо у одбојци. Раднички је у првом колу испустио победу против Уба, на исти начин је изгубио и од Црвене звезде, али је показао много. Као што су и наше одбојкашице показале карактер и поред проблема успеле да надиграју веома расположеног и разиграног противника.

Епитет аутсајдера који је додељен Радничком апсолутно не пристаје, иако је наш тим први сет решио прилично лако. Почетних 3:0, затим 6:1 и три поена из блока, 9:4 и 15:8 а затим и серија поена за 20:12 од којих се издваја сјајан смеч Матеске. Ни три тајм-аута Николе Милосављевића нису тргла његову екипу, која је успела да узме две од десет сет лопти Звезде, али је погрешила Жигићева за 25:16 и 1:0.

Управо је млада Милица Жигић (16) ћерка нашег прослављеног фудбалера, љубимца навијача Црвене звезде и бившег капитена репрезентације Србије, Николе Жигића, имала велики удео у даљем току меча против тима свог оца.

Други сет је припао Радничком, који је успео да психолошки моменат „пребаци“ на своју страну. Брзо су стекле гошће 4:8 преко одличне Таре Сизар, што је увело наш тим у серију грешака и 7:14 за противника. Уследио је тајм-аут Милана Гршића и пет везаних поена захваљујући највише Аници Кутлешић у блоку за 12:15. Истом мером је реаговао и Милосављевић, а Тара Сизар наставила у истом ритму донела велику предност свом тиму, уз неколико ефектних поена. Милица Жигић је искористила већ прву сет лопту за изједначење, 19:25, 1:1.

Трећи сет је донео невероватну борбу и неизвесност. Раднички је имао почетну предност, Звезда стизала преко Ане Лазаревић и Симоне Матеске, Тара Сизар опет повукла на своју страну, а Милица Жигић доносила вредне поене Радничком. До финуиша смо гледали егал борбу, када је Звезда успела поново да поведе 20:19, али су Сизар и Жигић окренуле у наредна два напада. Милан Гршић је затражио тајм-аут, поентирала је Јасек, али је Софија Марјановић преузела одговорност и преломила у корист своје екипе. Ана Јековић је поеном из блока потврдила преокрет, 22:25, 1:2.

Када је најтеже, тада се показује карактер. Анђела Веселиновић је проналазила решења за своје саиграчице и успела да их разигра. Раднички осокољен, у појединиим тренуцима као у трансу, спасавале се неке веома тешке лопте и дизале самопоуздање још више. Егал борба, егал резултат до средине сета када је Лана Мијачић стала на сервис линију и са два ас сервиса донела нашем тиму +3, али Тара Сизар не одустаје и неумољива је, па у финиш улазимо поравнати 20:20. Све док Симона Матеска није коначно успела да заустави Сизар, а Раднички потом спашава три сет лопте. Анђела Веселиновић је у два наврата освојила две спектакуларне меч лопте и показала сушту одбојкашку префињеност, класу и интелигенцију. Прво је спасила чист поен и меч лопту, затим у наставку изблокирала и надмурила Тару Сизар, а онда елегантно „скувала“ за наредну, у преломним моментима. Потези за двадесет. И у одлучујућим поенима је била у главној улози јер је успела да пробуди Малгоржату Јасек, која је са два поена донела изједначење и пети сет, 28:26, 2:2.

У петом сету је пресудило искуство. Звезда је одмах повела 4:1, и поред новог и првог поена Таре Сизар. Симона Матеска је преузела одговорност, да би наредна три поена освојила капитен Ана Лазаревић. Није посустала после неколико неуспелих напада, класа на крају исплива. Раднички је грешио у три наврата и приближио Звезду победи. Шест меч лопти, не користи прву Јањић, али Јасек користи другу за 15:9 и 3:2.

Ана Лазаревић 22 поена, Малгоржата Јасек 19, Симона Матеска 16, Аница Кутлешић 11. И други тријумф нашег тима. После два кола БПШ Суперлиге четири тима имају максималан учинак (Црвена звезда, ТЕНТ, Уб и Јединство Ужице), али ниједан максималних 6 бодова.

У наредном колу Црвена звезда гостује екипи Омладинца у Старој Пазови.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИЧКИ 3:2 (25:16, 19:25, 22:25, 28:26, 15:9)
Београд, дворана: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 200. Судије: Мирко Субашић и Владимир Стојанац. Трајање меча: 122 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Матеска 16, Лазаревић 22, Јасек 19, Ђорђевић (либеро), К.Станковић 1, Кутлешић 11, Веселиновић 5, Стаменковић (либеро), Јањић 7, Мијачић 3, Лазовић. Није играла: Обућина. Тренер: Милан Гршић.

РАДНИЧКИ: Сизар 29, Сантрач 1, Поповић (либеро), Јековић 7, Томовић 7, Марјановић 9, Симић 2, Жигић 15, Јакшић. Нису играле: Сакић, Манасијевић, Марковић, Баковић (либеро). Тренер: Никола Милосављевић.

Претходни текстЗвездини мачеваоци вицешампиони Европе!