Звездин првенац за Филиповићев велики јубилеј!

11

Ватерполисти Црвене звезде савладали су Шабац 10:9 (3:1, 3:1, 2:3, 2:4) на 25.мају у 3.колу Регионалне лиге и остварили прву победу у сезони. Уједно, ово је била 100. победа Александра Филиповића на клупи Црвене звезде.

Велики јубилеј Александра Филиповића и велика победа његове екипе. Успео је Филиповић да по још једном параметру буде део историје клуба. И то у веома битном моменту.

Подршку екипи пружио је и Вук Милојевић, који је недавно зарадио повреду након дивљачког ударца и насртаја на утакмици Лиге шампиона.

Црвено-бели су остварили победу која вреди дупло, јер ће се рачунати и за домаћи шампионат. Против захукталог Шапца, који је на одличан начин отворио сезону, и који је у протеклој био џелат нашег тима. Звезда је у Загребу показала да је близу прве победе.

Иако резултат „говори“ другачије, Звезда није имала проблема. Захваљујући одличној одбрани и Владимиру Мишовићу већ у првом полувремену је спуштена рампа, а Шулц је нокаутирао противника.

Пет голова Кристијана Шулца, који је такое постао троцифрен, али по броју голова у Звездиној капици. Два пута је матирао Гавриловића у контри, у другој четвртини, што је донело нашем тиму 6:2 на полувремену.

Шабац је повео 0:1 а онда је на наредни гол из игре чекао 16 минута када је погодио Огњен Стојановић. Банићевић је одговорио сјајном паралелом, да би Мачић и Репановић смањили предност Звезде, а Басара из петерца одбио налет за 8:5.

Шулц је својим петим голом донео Звезди +4 (9:5), што је најавило Звездин тријумф. Репановић и Стојановић су новим головима приближили Шабац, Банићевић одбио налет, а коначан резултат поставио је Мачић са два гола. Звезди је преостало да сачува лопту до краја утакмице, што је без проблема и учинила.

Филиповић је наставио да указује шансу Звездиним јуниорима, па је након Мињовића и Ристивојевића, дебитовао и Лука Чикарић.

Пет голова Шулца, два Банићевића, по једном су погађали Семан, Касум и Басара, док је Мишовић забележио 16 одбрана.

У наредном колу следи пут у Ваљево и дуел против Валиса.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ШАБАЦ 10:9 (3:1, 3:1, 2:3, 2:4)
Београд, базен: 25.мај. Гледалаца: 200. Судије: Иван Раковић и Игор Виријевић (Србија). Искључења: Црвена звезда 9, Шабац 8. Петерци: Црвена звезда 1(1), Шабац 1(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Гајић, Касум 1, Смит, Живковић, Данковић, Радановић, Басара 1(1), Вукићевић, Семан 1, Шулц 5, Банићевић 2, Илић, Чикарић. Тренер: Александар Филиповић.

ШАБАЦ: Гавриловић, Новаковић, Ковачевић, Репановић 2, Лазић 1, Круг, Бараћ, Пљеванчић, Мачић 3, Драговић 1(1), Стојановић 2, Кораћ, Томић, Тохољ. Тренер: Немања Личанин

Претходни текстЦрвено-бели лако против Игокее – 91:68
Следећи текстОдбојкаши до нове победе у Нишу