Победа рукометашица за крај квалификација за Европску лигу

23

Рукометашице Црвене звезде оствариле су победу против Бломберга резултатом 28:26 (15:13), у реванш мечу 2. кола квалификација з ЕХФ Европску лигу, али нису успеле да се квалификују у наредну рунду такмичења.

Црвено-беле су први меч у Немачкој изгубиле са огромних 15 голова разлике и било је нереално очекивати да ће наша екипа успети да надокнади минус, али су у реваншу показале да вреде много више и заслужиле су да се победом опросте од европског такмичења.

Неколико дана пред утакмицу Црвена звезда је остала без првог тренера, након разлаза са Сашом Бошковићем, екипу је са клупе предводио Андрија Вукојевић и „шок терпаија“ је дала резултат. Већ у уводним минутима головима Саре Гаровић и Теодоре Мајкић наша екипа је дошла до вођства од 8:4. Врло брзо головима Агбабе, Мајкић и Стаменић Звезда је повела са 11:5. Гошће су потом заиграле много боље и успеле су да смање на 13:12, али су црвено-беле одговориле и на крају првог полувремена имале вођство од 15:13.

Наш тим је наставио са добром игром. Одржавале су црвено-беле предност, а Величковићева је у 40. минуту донела нашем тиму вођство од 21:18. Ипак, Бломберг је везао три поготка и изједначио резултат. Играло се „гол за гол“, а Звезда у завршници головима Тијане Симић и Александре Стаменић стиже до плус два (27:25) и ту предност успева да сачува до краја утакмице – 28:26.

Најефикасније у тиму Црвене звезде биле су Теодора Величковић и Александра Стаменић са по 7 голова, док је Сара Гаровић четири пута погађала мрежу ривала.

Звездине рукометашице се сада окрећу обавезама у националном првенству где их очекује дерби меч против Јагодине у среду 16. октобра од 17.30 часова у дворани Вождовац у Београду.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – БЛОМБЕРГ-ЛИПЕ 28:26 (15:13)

Београд – Дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 600. Судије: Борис Ципов и Зоран Клус (обојица Словачка). Искључења: Црвена звезда 6, Бломберг 8 минута. Седмерци: Црвена звезда 4(3), Бломберг 1(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Стаменић 7(2), Мајкић 2, Момчиловић, Крезовић, Глушица, Недељковић 1, Милетић, Петковић, Ачимовић, Богуновић, Симић 1, Качаревић, Величковић 7, Агбаба 3, Манчић 3, Гаровић 4(1). Тренер: Андрија Вукојевић.

БЛОМБЕРГ-ЛИПЕ: Руфије 3, Јакобсен 3, Квист 8, Магнусдотир, Фреј, Куне 2, Хоберг Расмусен 1, Лудвиг, Пена 3(1), Веит 1, Мулнер, Рајес, Титјен, Хауф 5. Тренер: Стефан Биркнер.

Претходни текстПораз црвено-белих на почетку ИХЛ лиге
Следећи текстЦрвено-бели лако против Игокее – 91:68